Chiar dacă a trăit numai 36 de ani, Iuliu Popper a reușit să cucerească Țara de Foc și să aiungă la “capătul lumii”

Publicat: 01/04/2024 | 22:20
Cum a ajuns Iuliu Popper la „capătul lumii”?

Iuliu Popper a murit la vârsta de 36 de ani, însă a lăsat în urmă o istorie de care românii își vor aminti cu drag. Este românul originar din București care a reușit să cucerească Țara de Foc și să ajungă la „capătul lumii”. Iată o frântură din istorie!

Astăzi vă aducem în atenție o altă poveste demnă de înscrisurile istorice. De data aceasta este vorba despre Iuliu Popper, un bărbat originar din București care a decedat la vârsta de 36 de ani. Însă, un român care a reușit până la vârsta respectivă să cucerească Țara de Foc și să ajungă la „capătul lumii”, o zonă despre care se spunea că este „magică”.

Vezi și 116 COPILAȘI DIN ARGEȘ MISTUIȚI DE FLĂCĂRI ÎNTR-UN INCENDIU ABSURD ÎN VINEREA MARE. POVESTEA UNEI TRAGEDII CARE A ZGUDUIT ROMÂNIA INTERBELICĂ

Iuliu Popper, românul care a explorat lumea

Iuliu Popper s-a născut în București, în anul 1857. Meseria de bază a fost de inginer. De altfel, a fost călător și explorator. Abia la vârsta de 20 de ani, Popper își câștigase independența, după nașterea ca cetățean al Imperiului Otoman. De-a lungul vieții, a avut scrieri minuțioase, printre care și cartea „Români pe șapte continente”. Avusese ocazia ca, până la vârsta de 20 de ani, să vadă numeroase state și să se califice la București. Popper obținuse un certificat la Școala Națională de Poduri și Șosele din București.

După diploma obținută la București, Iulie Popper s-a îndreptat către a acumula cât mai multă experiență în câmpul muncii. Astfel, la vârsta de 24 de ani, după ce și-a efectuat studii la Paris, ajunsese să lucreze la Compania Canalului de Suez, în Egipt.

Citește și ROMÂNUL CARE L-A VĂZUT ȘI A VORBIT CU DUMNEZEU. CUM L-A DESCRIS PETRACHE LUPU PE CREATOR ȘI CE A SPUS DESPRE ÎNTÂLNIREA DIVINĂ

După experiența din India, Popper avea să ajungă într-o altă parte a lumii – Japonia, India, China. În anul 1881, tot la vârsta de 24 de ani, avea să descopere și estul Siberiei. Ulterior, avea să ajungă într-o altă „lume magică”, și anume în Patagonia. Timp de un an, Iuliu Popper a muncit în zona de urbanism și dezvoltare portuară la Havana, dar și la planul de canalizare al New Orleans.

A oferit denumiri românești unor munți și râuri, și-a bătut o monedă și a petrecut 8 ani în Argentina

Timp de 8 ani, Popper a locuit în Argentina. Tot acolo, românul și-a găsit sfârșitul. Și-a dorit să descopere Țara de Foc, un loc „magic” aflat la „capătul lumii”. În călătoriile sale, românul a descris bogăția naturală pe care a descoperit-o. La vârsta de 31 de ani, românul avea să inventeze un colector de aur. În timp ce explora zona auriferă în Golful San Sebastian, zona de Nord, Iuliu Popper avea să denumească zona drept „El Paramo”.

Tot în Țara de Foc, românul care a murit la vârsta de 36 de ani a ținut să denumească mai multe râuri și mai mulți munți în limba română. Însă, după decesul său, majoritatea au fost schimbate. La momentul actual, una dintre denumirile care mai există se referă la pseudonimul literar atribuit Reginei Elisabeta a României. Și anume, Rio Carmen Sylva și Cordillera Carmen Sylva.

Tot înainte de moartea românului, s-a bătut o monedă care îi purta chipul românului. De acolo, își dorea să ajungă la Polul Sud, dar soarta nu i-a mai surâs. Există mai multe ipoteze care pendulează în jurul decesului său. Deși diagnosticul oficial a fost atacul de cord, au existat presupuneri potrivit cărora ar fi fost asasinat (otrăvire).

Vezi și VĂDUVA DIN BUCUREȘTI CARE A UCIS 35 DE BĂRBAȚI. ESTE ȘI ACUM CONSIDERATĂ UNA DINTRE CELE MAI MARI CRIMINALE DIN ISTORIE ȘI CEA MAI „PROLIFICĂ” DIN ROMÂNIA. COBORA ÎN CRIPTA FAMILIEI, UNDE BEA ȘI STĂTEA DE VORBĂ CU CEI UCIȘI

Sursă foto: captură video YouTube, Pixabay