Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar pregătirile sunt în toi. Gospodinele au făcut meniul pentru masa de Paște, iar drobul de miel nu are cum să lipsească. Chef Sorin Bontea vine în ajutorul acestora și dezvăluie secretul lui pentru un drob delicios, pregătit ca la carte. Celebrul bucătar are un truc care face diferența.
Printre altele, de pe masa de Paște nu are cum să lipsească drobul de miel. Este una din atracțiile principale, așa că trebuie pregătit ca la carte. În ajutorul gospodinelor, chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta pe care el o urmează și care asigură un rezultat de excepție, un drob perfect, cu un gust intens.
Majoritatea gospodinelor atunci când pregătesc drobul de miel aleg să fiarbă organele. Însă, se pare că nu așa trebuie făcut, cel puțin dacă îți dorește un drob cu un gust intens. Celebrul chef spune că secretul este ca organele să fie doar înăbușite, nu fierte. Astfel își păstrează mai mult din gust și oferă o intensitate aparte.
„Vă pot da câteva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăți de carne un pic mai grăsuță, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă și friptură).
Eu nu fierb organele și carnea, ci le înăbuș, adică pun puțin ulei, sotez, pun ceapa și usturoiul verde, le înăbuș un pic, apoi mărarul și pătrunjelul proaspăt tocate, sare și piper proaspăt măcinat.
Iar dacă nu aveți prapur, vă dau un sfat: puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut. Asta dacă nu aveți prapur, repet!”, le-a sfătuit Sorin Bontea pe gospodine.
(CITEȘTE ȘI: CELE 3 REȚETE DE COZONAC ALE LUI CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU, FLORIN DUMITRESCU ȘI SORIN BONTEA. CARE E MAI BUN?!)
Pe lângă drob, de obicei, de pe masa de Paște nu lipsește nici friptura de miel. Chef Sorin Bontea are și pentru acest preparat câteva trucuri utile. Cei care își doresc o friptură de miel fragedă și suculentă trebuie să adauge încă un ingredient pe lista de cumpărături.
Potrivit spuselor lui Sorin Bontea, secretul fripturii de miel este vinul roșu. După ce carnea a fost condimentată și așezată în tavă peste se toarnă un pahar de vin roșu sec. Acesta sigură o friptură fragedă și o aromă deosebită.