Chef Scărlătescu te ajută să pregătești masa de Paști pe ultima sută de metri. „Mielul nu trebuie decât…”

Publicat: 18/04/2020 | 11:53

Câteodată, timpul nu este atât de îngăduitor și gospodinele ajung să pregătească bucatele tradiționale pentru masa de Paște pe ultima sută de metri. Totuși, cu puțină organizare și ajutor chiar se poate realiza acest lucru în doar câteva ore. Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații „Chefi la cuțite”, îți explică cum să te pregătești în timp record.

Toată lumea caută preparatele perfecte pentru a avea pe masa de Paște cele mai bune bucate. Unul dintre felurile de mâncare nelipsite de pe masa oricărui român în zilele de Paşte este drobul de miel. Proaspăt, delicios, aromat! Iar cel făcut de gospodine, în casă, este cel mai bun! (CITEȘTE ȘI: TULBURĂTOAREA LEGENDĂ A MĂNĂSTIRII ROHIA, CONSTRUITĂ DUPĂ UN SEMN DIVIN. „NIMENI NU ÎNDRĂZNEA SĂ…”)

Masa de Paște poate fi pregătită și pe „repede înainte”

”În fiecare an, eu îndemn lumea să nu mănânce mult și să bea mult. Nu trebuie să exagereze pentru că o să ajungă să facă parte din statistici. Mielul nu trebuie decât condimentat cu sare și piper, dar pentru un gust bun putem să punem și niște usturoi zdrobit. La cozonaci nu vă mai chinuiți, comandați de la profesioniști”, a mărturisit Chef Scărlătescu pentru CANCAN.RO, SITE-UL NUMĂRUL 1 DIN ROMÂNIA.

Drob de miel

Ingrediente:

– organe miel

– pătrunjel, mărar, ceapă verde

– muștar

– leuștean/ usturoi verde (opțional)

– sare, piper, praf de zahăr

– ouă

– unt/ ulei

Mod de preparare:

Se opăresc toate organele bine, se  freacă cu sare, jumătate se taie cuburi mai măricele, iar jumătate se toacă la mașină. În acest amestec se pune pătrunjelul, mărarul, ceapa verde și 1-2 linguri de muștar.  Opționale sunt leușteanul și/ sau usturoiul verde, în funcție de preferințe. Apoi se adaugă sarea, piperul și praful de zahăr. Toate acestea se amestecă bine, apoi se sparg ouăle (în funcție de cantitate) peste compoziție și se amestecă iar.

Se unge tava cu unt sau ulei, se toarnă compoziția, se pun ouăle fierte întregi la mijloc, să arate frumos, apoi se bagă la cuptor. Important este să nu treacă mai mult de 140 de grade și se lasă în jur de 1 oră și zece minute, depinde foarte mult de tava folosită.

Se scoate de la cuptor, se lasă în tavă să se răcească, se întoarce și niciodată nu se consumă fierbinte. (VEZI ȘI: EBA A FĂCUT CUMPĂRĂTURI DE PAȘTI ÎN STIL „CAMUFLAT”)

*Ouăle se pun atunci când apa fierbe, se lasă 4 minute, apoi se scot și se mai lasă 1 minut și jumătate, pentru că ele încă se gătesc. Se crapă un pic apoi se bagă în apă rece, ca să se curețe bine.

Cătălin Scărlătescu s-a ”privatizat”

Celebrul chef s-a adaptat condițiilor de criză! În plină pandemie de coronavirus, Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei jurați ai show-ului” Chefi la cuțite”, s-a ”privatizat”. Vedeta Antenei și-a lansat o platformă de delivery, gătește și livrează mâncare la ”casoletă”.

Pe site-ul celebrului bucătar se poate comanda mâncare, iar pachetele sunt livrate direct acasă de Cătălin Scărlătescu sau de angajații acestuia. De gătit se ocupă juratul de la ”Chefi la cuțite” și echipa sa. (VEZI ȘI: CELEBRA MANECHINĂ “PLAYBOY” A PIERDUT (PARȚIAL) “RĂZBOIUL” CU EX-IUBITUL MILIONAR. JUDECĂTORII AU DECIS CĂ…)

„E un proiect la care mă gândesc de ceva vreme, dar întotdeauna eram prins cu altele. Perioada asta am folosit-o pentru a pune la punct casolet.ro, pentru că la fiecare sărbătoare oamenii mă întreabă de unde pot lua cozonac, sau coaste, sau drob. Am intrat în bucătărie acum câteva zile pentru că din momentul în care am format echipa am stat cu toții în izolare două săptămâni, să fim safe și să respectăm toate procedurile. Este un proiect care va continua și după Paște, funcționând ca un site de delivery, unde oamenii pot comanda de mâncare în fiecare zi”, a declarat Cătălin Scărlătescu.