Chef Richard Abou Zaki, juratul de la „Chefi la cuțite”, și-a început cariera în Londra, acolo unde a avut ocazia să gătească pentru regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. Bucătarul a mărturisit că acesta a fost unul dintre cele mai emoționante momente din întreg parcursul său în domeniul gastronomiei.
Antena 1 pregătește un nou sezon Chefi la Cuțite, care va avea premiera pe 18 martie, de la 20.30. După ce Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au părăsit formatul, producătorii au găsit înlocuitori. Cei patru experți în domeniul gastronomiei care vor ocupa scaunele de jurați sunt Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu, Chef Orlando Zaharia și Chef Richard Abou Zaki. Acesta din urmă a împărtășit un moment important din cariera sa.
Chef Richard Abou Zaki se poate lăuda cu o carieră impresionantă în domeniul gastronomiei, iar primii pași i-a făcut în Londra. Acolo, juratul ”Chefi la Cuțite” a lucrat ca chef de partie în celebrul restaurant ”Le Gavroche”, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Ulterior, a avut ocazia să gătească pentru regina Elisabeta a II-a, acesta fiind unul dintre cele mai emoționante momente ale parcursului său profesional.
„Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea.”, a mărturisit Richard Abou Zaki, potrivit Libertatea.
Juratul de la ”Chefi la Cuțite” a fost ales să gătească pentru regina Angliei, în urma unei selecții riguroase. De asemenea, el a dezvăluit și meniul special pe care l-a pregătit atunci.
„Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții. A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie.
A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat.
Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a mai spus Richard Abou Zaki.
După o perioadă, Chef Abou Zaki a revenit în Italia, țară în care a locuit de când avea 5 ani. Acolo și-a definitivat cariera, iar acum deține patru restaurante. De asemenea, a devenit unul dintre cei mai tineri Chefi din Italia recompensați cu o stea Michelin.
Citește și: DOLIU LA CHEFI LA CUȚITE! A MURIT MARIAN COCOŞ: „UN OM CUM PUȚINI AU FOST”