Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, a gătit pentru doi dintre cei mai importanți oameni din lume. Cum s-a descurcat acesta și ce concluzii a tras la final veți putea descoperi în continuare.
Deoarece este un bucătar priceput Chef Joseph Hadad a fost invitat să gătească pentru Bill Clinton, unul dintre președinții Statelor Unite ale Americii, și pentru premierul israelian Itzak Rabin. Povestea bucătarului a fost apreciată de toți cei care îl urmăresc în mediul online.
În urmă cu aproximativ 30 de ani, juratul de la MastreChef a avut ocazia de a face cunoștință cu doi dintre cei mai importanți oameni ai lumii. Pe atunci, Chef Joseph Hadad era bucătar în Tel Aviv, așa că a fost invitat să pregătească cele mai bune preparate culinare pentru președintele american Bill Clinton, dar și pentru Itzak Rabin, premierul Israelului.
Deși a împlinit deja frumoasa vârstă de 62 de ani și a trecut prin nenumărate probleme de-a lungul vieții, juratul MastreChef nu a renunțat niciodată la meseria sa. Astfel, dedicându-se total pasiunii sale pentru gastronomie, a avut ocazia să gătească alături de bucătari renumiți pentru o mulțime de persoane publice. În perioada în care era bucătar în Tel Aviv, Chef Joseph Hadad i-a avut drept invitați pe Michael Jackson, Madonna, Mihail Gorbaciov, François Mitterrand, Bill Clinton și Itzak Rabin.
„Eram la King David, iar președintele american a venit cu 120 de persoane, cu bodyguarzi, cu toții. Stătea la camera 622. Am gătit pentru ei. A venit bodyguardul nostru de la hotel, plus trei de la americani, cu câini. ‘Unde gătește, cheful? Aveți jumătate de oră să luați toate ingredientele și un ajutor de bucătar, dar nu poate să iasă afară’”, a povestit Joseph Hadad în podcast-ul Da, bravo!, găzduit de Mihai Bobonete.
În momentul în care a văzut câte persoane se află în bucătărie și îi urmăresc fiecare mișcare, Chef Joseph Hadad a înlemnit. A avut nevoie de câteva minute pentru a-și putea reveni din șoc, moment în care a început să gătească alături de ajutorul său de bucătar. Cel mai mare regret al bucătarului este că nu a putut să meargă și să își prezinte singur preparatul în fața liderului politic al Statelor Unite ale Americii. Totuși, își amintește cu exactitate preparatele culinare pe care le-a gătit atunci.
„Ţin minte că atunci i-am pregătit somon gătit la abur cu salată, iar soţiei, prepeliţă cu sos de miere şi fistic crocant”, a spus chef Jospeh Hadad.