Cel mai tanar jurat de la MasterChef este foarte ocupat in prezent, deoarece pregateste o carte de bucate. Cu toate acestea, el le-a dezvaluit pasionatilor o reteta de supa de porumb.
„Nu prea postez retete pentru ca sunt in pregatiri pentru o carte de bucate. Dar, astazi am facut pentru clientii restaurantului meu o supa de porumb si daca tot m-ati rugat asa frumos va postez si reteta!”, a marturisit Florin Dumitrescu pe blogul sau.
Ingredientele pentru supa sunt urmatoarele: Porumb proaspat 3 bucati; Ardei iute 1 bucata; Ceapa verde 1 legatura; Supa de pui 2 litri (pentru supa de pui, fierbem 1 pui grill, cu legume radacinoase -morcovi, telina, ceapa. Puiul dupa ce l-ati fiert il puteti baga putin la cuptor si aveti 2 preparate); Smantana pentru gatit 32% 1litru; Unt 200g.
Modul de preparare: „Dupa ce curatati porumbul si il spalati, il puneti la calit in unt, alaturi de ceapa verde si ardeiul iute. Dupa ce s-au calit bine, puneti supa de pui si lasati sa fiarba in jur de 30 de minute. Incalziti smantana si o varsati peste supa de pui cu porumb (exista riscul ca smantana sa se taie in cazul in care o puneti rece peste ceva foarte fierbinte), amestecati si adaugati sare, piper si chilli flakes dupa gust. O mai lasati la foc mic sa dea intr-un clocot (ce imi place cum suna ‘clocot’ ) Supa este gata pentru a fi mancata, dupa ce ii puneti si ceapa tocata marunt direct in bol!”, a explicat Florin Dumitrescu.