Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre boala de care suferă. Care este cel mai mare regret al său

Publicat: 18/05/2022 | 19:57
Boala cu care Florin Dumitrescu trebuie să trăiască/ Foto: Facebook

Florin Dumitrescu (34 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi chefi din România, cu o carieră impresionantă, (atât în televiziune, cât și și ca chef) pe care și-a construit-o pas cu pas, muncind din greu, încă din adolescență. 

Însă, puțină lume știe că în spatele succesului de care se bucură astăzi este o muncă enormă, care i-a afectat și sănătatea.  Invitat în podcastul lui George Buhnici, cheful a povestit că suferă de gastrită pe care a căpătat-o atunci când încă era adolescent.

”Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat.  Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: Mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a povestit chef Florin Dumitrescu în podcastul lui Buhnici.

CITEȘTE ȘI: REȚETA DE CIORBĂ DE MIEL A LUI FLORIN DUMITRESCU | CELE 3 INGREDIENTE-SURPRIZĂ FOLOSITE DE JURATUL „CHEFI LA CUȚITE” DE LA ANTENA 1

Florin Dumitrescu: ”Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă”

”Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă, nu le dădeam la o parte. Mi-a plăcut verdeața, pătrunjelul.  Mi se pare că este mult mai interesant să mănânc legume care au gust diferit, decât să mănânc o bucată de carne care are mereu același gust.  

Trebuie să-ți găsești fericirea în doze mici. Mie nu-mi place mișcarea vegană, vegetariană. E absurd! Am perioade. E post, poate vreau să-l țin, nu mănânc carne, mi se face poftă, o mănânc. Nu mâncam carne în fiecare zi când eram mici, dar dacă acum ne permitem. E boala porcului”, a adăugat chef Dumitrescu.

VEZI ȘI:CE RELAȚIE ESTE, DE FAPT, ÎNTRE CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU ȘI CEI DOI COLEGI, BONTEA ȘI DUMITRESCU. CE PROBLEME ÎNTÂMPINĂ CHEFII ÎN GRECIA