Fiecare sfârşit de vară este prilej pentru Cătălin Scărlătescu, simpaticul jurat al emisiunii ”Chefi la cuţite”, să respecte tradiţia de a pleca cu barca pe mare.
Briza, apusurile văzute de pe punte şi preparatele din peşte sunt doar câteva dintre motivele pentru care sezonul cald are ca itinerariu o aventură printre insulele din sudul Europei. Anul acesta, Chef, ce şi-a însuşit şi titulatura de căpitan, a traversat Marea Mediterană spre lumea insulară a Italiei şi a Franţei.
Locurile inedite, private de agitaţia vieţii cotidiene par să fie printre preferatele simpaticului bucătar, care a ales oraşe vechi, de coastă ca Olbia, sau Bonifacio, cel mai sudic punct al Corsicii. Deconectat, juratul este încântat de fiecare moment al croazierei: ”E atât de multă bucurie în jurul meu!” .
Vacanţele de vară au gust de mare pentru celebrul bucătar care consideră că sailingul îi oferă de fiecare dată altă experienţă, dar acelaşi sentiment de libertate. Chef Scărlătescu mărturiseşte că pasiunea pentru sailing nu este nouă, de aceea se întoarce pe mare ori de câte ori are ocazia. Talentatul jurat excelează şi în acest domeniu, căci şi-a obţinut deja permisul de navigaţie şi următorul pas este să deţină clasa A, ce i-ar permite să se plimbe în jurul lumii. Totuşi, se pare că vacanţa nu îl ţine departe de prima sa pasiune: bucătăria. Cătălin Scărlătescu se bucură de acelaşi răsfăţ culinar cu care şi-a obişnuit apropiaţii, reţete cu peşte şi fructe de mare.
Un lucru este cert, vara aceasta Chef se bucură mai mult ca oricând de fiecare moment, căci noua formă fizică, apreciată de toţi din jur, îi insuflă mai multă poftă de viaţă ca oricând! În ce stare de spirit îl vor regăsi noii concurenţi ”Chefi la cuţite” şi dacă juratul va rămâne la fel de relaxat pe parcursul competiţiei tensionate din cel mai iubit show culinar urmează să vedem din această toamnă, doar pe Antena 1!