Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți chefi din România. Cariera în bucătărie și-a început-o în urmă cu mult timp, iar de-a lungul anilor și-a perfecționat talentele culinare. A demonstrat că este un bucătar iscusit, iar mulți sunt cei care își doresc să deguste din preparatele sale, motiv pentru care celebrul chef și-a deschis propriul restaurant în Capitală. A investit mult timp și multă muncă în proiectul său, însă, l-a pus pe pauză din cauza emisiunii Chei la Cuțite.
Pentru ani de zile, Cătălin Scărlătescu s-a aflat în lumina reflectoarelor, iar proiectul Chefi la Cuțite i-a ocupat mult timp. Bucătarul și colegii săi au fost la cârma emisiunii culinare vreme de 13 sezoane și au dat tot ce au avut mai bun în cadrul show-ului. Cătălin Scărlătescu chiar a făcut sacrificiul suprem și a pus lacătul pe propriul restaurant, totul pentru Chefi la Cuțite. Cum s-a întâmplat totul?
(CITEȘTE ȘI: ANTENA 1, DESFIINȚATĂ DUPĂ DECIZIA DE A-I DA ÎN JUDECATĂ. FANII EMISIUNII CHEFI LA CUȚITE CONDAMNĂ DECIZIA POSTULUI TV)
Invitat în cadrul unui podcast, Cătălin Scărlătescu a mărturisit că este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, iar în cazul lui munca a fost mereu pe primul loc. După ce și-a deschis restaurantul din Capitală, XChef, bucătarul și-a dorit să facă totul la cel mai înalt nivel. În fiecare zi s-a aflat în bucătăria localului și a coordonat totul.
Mai mult, acesta a mărturisit că ține atât de mult la clienții săi încât atunci când filma pentru Chefi la Cuțite a decis să pună lacătul pe restaurant. Mai exact, bucătarul nu a vrut să își lasă echipa nesupravegheată și a considerat că dacă el nu se putea ocupa și verifica tot mai bine închide afacerea, până când i se poate dedica în totalitate. Deși este sigur că echipa pe care a format-o s-ar descurca și fără el, celebrul bucătar și-a dorit mereu să supravegheze totul și să se asigure că toți clienții lui primesc cele mai bune preparate.
„Eu nu m-am jucat cu munca. Eu nu am avut în viața mea o zi de concediu medical. Nu există. Îmi pasă. Și nu sunt pasionat, pur și simplu îmi pasă. Nu poate să meargă bucătăria fără mine.
Eu am avut restaurantul închis cât s-a filmat Chefi la Cuțite. Sunt trăsnit rău. Știu că ar funcționa, doar că trebuie să găsesc omul ăla care să învețe poezia. Să facă tot cum îi zic eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastul lui Mihai Morar.
Cătălin Scărlătescu, un șef strict
De asemenea, Cătălin Scărlătescu a mai mărturisit că este un șef destul de strict. Bucătarii care lucrează pentru el nu au voi să își ia pauză sau să își folosească telefoanele cât timp sunt la muncă. Chef-ul își dorește ca angajații să nu fie distrași de nimic și să se concentreze total pe ce au de făcut.
Mai mult, niciun angajat din restaurantul lui Cătălin Scărlătescu nu primește salariu, ci toți lucrează pe procent, tocmai pentru a da din ei tot ce au mai bun.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult.
Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.