Alimentatia nu influenteaza doar sanatatea fizica, ci si functionarea sistemului nervos. Atacurile de panica, de exemplu, pot fi prevenite prin controlul sau evitarea alimentelor care le intretin si prin consumarea unor produse cu influenta pozitiva. Iata cateva recomandari in acest sens: – alimentele bogate in vitamina B scad susceptibilitatea declansarii atacului de panica. Astfel, carnea, pestele, ouale si branza trebuie sa reprezinte 20% din dieta zilnica, iar legumele (broccoli, varza) si fructele (mere, banane), 30%. Cele mai importante sunt, insa, cerealele integrale, care ar trebui sa fie consumate in proportie de 50% zilnic; – mentineti constant nivelul glicemiei. Cresterea acesteia induce agitatie si tulburari emotionale. In acest sens, evitati dulciurile, painea alba si cartofii; – limitati consumul de cafeina, substanta excitanta pentru sistemul nervos. Faceti acest lucru treptat, deoarece incetarea brusca poate induce tulburari nervoase, prin instalarea oboselii; – eliminati alcoolul, deoarece creste hiperactivitatea sistemului nervos. Lygia Alexandrescu Nutritionist