Cercetătorii din SUA au identificat noi simptome specifice pentru coronavirus. Ce persoane sunt predispuse infecției cu SARS-CoV-2
Recent, o echipă de cercetători din SUA au încheiat un studiu în timpul căruia au identificat noi simptome specifice pentru coronavirus. Ei au anunțat care sunt acestea, pe lângă cele descoperite până acum, respectiv: febra care durează 24 de ore sau mai mult, bătăi neregulate ale inimii, disfuncţii cardiace, simptome gastrointestinale şi erupţii cutanate. De asemenea, specialiștii au mai atenționat în legătură cu persoanele care sunt predispuse infecției cu SARS-CoV-2.
Citește și: Decizie de ultimă oră la Galați, din cauza COVID-19: unde mai devine obligatorie purtarea măștii
Cercetătorii din SUA au identificat noi simptome specifice pentru coronavirus
Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C), au relatat jurnaliștii de la CNN.
MIS-A, sindromul inflamator multisistemic în rândul adulților, a ucis cel puțin trei pacienți și afecteză în mod disproporționat minoritățile etnice, conform echipei CDC. În plus, specialiștii au descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani și au spus că mulți dintre ei au avut inflamații extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.
“Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulților spitalizați cu forme severe de COVID-19, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, au concluzionat cercetătorii în raportul săptămânal al CDC, potrivit Digi24.
Ulterior, oamenii de știință au mai explicat: “În schimb, pacienţii MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut din sânge) sau anomalii observate in radiografii în conformitate. Doar opt din 16 pacienţi au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariţia MIS-A. Medicii şi departamentele de sănătate ar trebui să ia în considerare MIS-A la adulţii cu semne şi simptome compatibile”.
O treime din cei 27 de pacienți au fost testați negativ pentru infecția cu coronavirus, dar au fost testați pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a indicat că aceștia trecuseră prin infecția cu SARS-CoV-2.
“Toți pacienții cu MIS-A descriși în acest raport, cu excepția unuia, aparțineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au mai scris cercetătorii.
Sursa foto simbol: pixabay.com/ro