Cercetătorii chinezi lucrează la un leac minune împotriva COVID-19: „Poate trata şi preveni infecţia”
Cercetătorii chinezi lucrează în acest moment un tratament pe bază de anticorpi, care are scopul de a neutraliza virusul la persoanele asimptomatice. Noul medicament experimental este dezvoltat de Shanghai Junshi Biosciences şi Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe se numeşte JS016.
Concret, noul program urmează să testeze tratamentul pe bază de anticorpi în persoanele sănătoase pentru a preveni infectarea cu COVID-19. În acest context, nai mulţi voluntari sănătoşi din Shanghai s-au înscris deja în program, oferind detalii despre gradul de imunizare atins, siguranţa utilizării medicamentului şi despre modul cum acţionează acesta în organism.
Citește și: Raed Arafat, mesaj tranșant pentru toți românii: ”Din 15 iunie trebuie să analizăm…
„Testele anterioare au arătat că JS016 poate trata şi preveni infecţia. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem efectele sale în studiile clinice”, a declarat Liu Jinghua, cercetător la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, citat de Mediafax.
Testele efectuate pe maimuţe au demonstrat că JS016 poate stopa COVID-19 şi menţine organismul la parametrii normali chiar dacă sunt administrate doze mari.
Ce zicea Ministrul Sănătății în urmă cu o lună
Nelu Tătaru vorbea, în urmă cu aproape două luni despre tratamentele care se folosesc în România în lumea contra COVID-19.
„De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic; sunt simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în HIV, medicamente – hidroxoclorochina – care se folosește în tot ce înseamnă malarie, care se folosesc în poliartrita reumatoidă.
Sunt antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care le folosim, că-i azitromicina, că este claritomicina, că avem tucilizumab, care este un imunomodulator, că avem ce folosesc cei din Statele Unite, remdesivirul, care a ajuns în țară și care este în acest moment medicament folosit în clinicile noastre, favipiravirul, care se folosește foarte mult în Rusia sau în țările sud-est asiatice, le avem. Ele rămâne să fie adaptate și adoptate de fiecare clinică în parte, în funcție de necesitate. Este libertatea fiecărui profesionist”, a spus ministrul sănătății.
Nu rata: Nou focar de coronavirus, în România! Peste 10 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay