Cercetătorii au făcut o nouă descoperire referitoare la boala care ia milioane de vieți în fiecare an. Unul dintre modurile prin care ar apărea cancerul este reprezentat și de poluarea aerului. Oamenii de știință ai unui institut din Londra susțin că aerul poluat trezește celulele vechi deteriorate.
Milioane de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului. Cercetătorii de la Institutul Francis Crick din Londra susțin că poluarea aerului, de fapt, trezește celulele vechi deteriorate. Această descoperire marchează, însă, o „nouă eră”, potrivit profesorului Charles Swanton, iar, în acest mod, se va înțelege altfel modul în care apar tumorile. Iar, în urma acestei descoperiri, ar putea fi posibilă dezvoltarea de medicamente care să oprească formarea și răspândirea bolii în organism.
Oamenii de știință susțin, în urma cercetării, faptul că în ADN-ul celulei sănătoase există deja, de fapt, o deteriorare. Aceasta apare pe măsură ce persoana crește și îmbătrânește.
Întreaga cercetare a pornit de la motivele pentru care nefumătorii suferă de cancer pulmonar. Potrivit statisticilor, multe persoane care fumează se aleg cu această boală, în Marea Britanie, însă, la unul din zece cazuri cancerul este cauzat de poluarea aerului. În acest sens, în urma unor experimente, cercetătorii au arătat că locurile unde nivelul aerului poluat este mai mare declanșează această boală. Celulele din plământ devin inflamante și, în urma acestui fapt, apar daune. Potrivit datelor, una din 600.000 de celule din plămânii unei persoane de 50 de ani conține deja mutații potențial canceroase și sunt dobândite în timp.
În acest sens, este important să se înțeleagă impactul poluării atmosferice.
„Să le oferim câteva indicii despre cum ar putea funcționa acest lucru este foarte, foarte important. Este super-important – 99% dintre oamenii din lume trăiesc în locuri în care poluarea aerului depășește liniile directoare ale OMS, așa că ne afectează cu adevărat pe toți”, transmite dr. Emilia Lim de la Institutul Francis Crick, scrie antena3.ro.
Sursă foto: Pixabay