Gabriela Firea a stabilit împreună cu specialiştii Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei şi reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră înfiinţarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureştiului. Începând cu 22 mai, acesta va fi închis la sfârșitul săptămânii.
„Pentru a evita aglomerația în parcuri și pentru a încuraja mersul pe jos, plimbările în aer liber, amenăjăm 7 zone de promenadă în centrul Bucureștiului, la sfârșit de săptămână. Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.
Zonele pietonale instituite la sfârşit de săptămână în Bucureşti:
– Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
– Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.
– Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
– Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.
– Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.
– Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
– Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).
De asemenea, Gabriela Firea a comunicat, pe toate mijloacele, recomandările Primăriei Capitalei pentru evitarea aglomerației. Astfel, angajatorii trebuie să ia măsuri pentru decalarea programului angajaților, la orele de vârf, dimineața și seara. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, DESPRE CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN TIMPUL STĂRII DE ALERTĂ: „NU URMEAZĂ O PERIOADĂ FĂRĂ RESTRICȚII”. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NUMĂRUL DE INFECTĂRI CREȘTE)
”Am crescut la maximul ce deține STB. Intrăm cu toate efectivele în teren. În timpul zilei, autobuzele nu vor fi sub nicio formă aglomerate, dar dimineața și seara ne așteptăm la aglomerări”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.
Circulația normală a autobuzelor se va relua, din 18 mai.