Michael Chiarello era extrem de cunoscut nu doar pentru talentul său culinar, ci și pentru carisma sa. Avea doar 61 de ani când și-a găsit sfârșitul, pe data de 6 octombrie. Ultimele clipe și le-a petrecut la Centrul Medical Queen of the Valley din Napa, California.
Timp de o săptămână, bucătarul a stat internat la spital, ca urmare a unei reacții alergice acute și un șoc anafilactic. Familia a făcut tristul anunț al pierderii și a transmis faptul că funeraliile lui vor fi private:
„Plângem profund pierderea iubitului nostru Michael. Strălucirea sa culinară, creativitatea nemărginită și angajamentul neclintit față de familie au fost în centrul ființei sale. El a reunit oamenii prin bucuria de a mese împărtășite, creând amintiri durabile în jurul mesei.
În timp ce traversăm această pierdere profundă, ținem cu drag momentele pe care le-am prețuit alături de el, atât în bucătăriile sale, cât și în inimile noastre”, a adăugat familia. „Moștenirea lui va trăi pentru totdeauna prin dragostea pe care a turnat-o în fiecare fel de mâncare și pasiunea pe care ne-a insuflat-o tuturor de a savura aromele vieții”, potrivit The People.
Bucătarul s-a născut în Red Bluff în anul 1962. Din anul 1987, și-a deschis primul restaurant, numit Tra Vigne. Odată cu trecerea anilor, a inaugurat noi locații, în Bottega și Ottimo, ambele situate în Napa Valley, și Coqueta, o unitate spaniolă cu locații în Napa Valley și la Pier 5 din San Francisco, potrivit San Francisco Chronicle.
Din anul 1999, Michael Chiarello a prins și iubirea pentru vin și a deschis o afacere numită Chiarello Family Vineyards. Ulterior, a înființat și NapaStyle, o linie de vânzare cu amănuntul de alimente artizanale, ustensile de bucătărie și produse pentru casă, un an mai târziu.
Nu doar performanțele sale culinare și în afaceri l-au făcut să ajungă cunoscut în întreaga lume, ci și aparițiile sale pe micile ecrane. A fost prezentator TV pentru PBS, Food Network, Fine Living și Cooking Channel. De asemenea, a fost invitat periodic și la emisiunile Today și The View.