Organizarea produselor în frigider dă de multe ori bătăi de cap gospodinelor. Există însă câteva reguli simple care trebuie respectate pentru a păstra produsele cât mai mult. În plus, curățenia este garantată. Citiți în continuare câteva sfaturi simple pentru a menține ordinea și curățenia în frigider.
Organizarea frigiderului este extrem de importantă din mai multe motive. În primul rând, este foarte important să avem acces cât mai facil la toate alimentele, pentru a avea o dietă cât mai echilibrată și variată. În al doilea rând, organizarea bună a frigiderului ajută la menținerea igienei. Nu în ultimul rând, doar așa putem urmări mai bine termenele de valabilitate ale produselor.
(NU RATA: Cele 8 fructe care nu trebuie ținute în frigider. Mulți români fac această greșeală!)
Organizarea alimentelor în frigider aduce numeroase beneficii. Prin depozitarea corectă a alimentelor putem prelungi și menține calitatea lor. Astfel, vom reduce risipa alimentară și implicit pe cea financiară. În plus, în acest mod putem preveni dezvoltarea bacteriilor, protejându-ne astfel de posibile boli. Totodată, păstrarea alimentelor în condiții optime ne ajută să le menținem proprietățile nutritive dar și gustul.
Pentru a asigura o depozitare corectă a alimentelor în frigider, este foarte important să-l menținem curat și igienizat în permanență. Vă prezentăm în continuare pașii ce trebuie urmați pentru curățarea perfectă a frigiderului.
Primul pas este scoaterea din priză a frigiderului înainte de a vă apuca să-l curățați. Astfel, evitați orice risc de electrocutare. Apoi, trebuie îndepărtate toate alimentele și recipientele. Cu acest prilej se verifică datele de expirare ale produselor alimentare. Cele care au expirat trebuie aruncate imediat, pentru a nu contamina și celelalte alimente.
Un alt aspect important îl reprezintă demontarea rafturilor, sertarelor și a altor piese detașabile ale frigiderului. Ele vor fi spălate cu apă caldă și săpun, îndepărtând astfel murdăria și resturile alimentare, notează temananc.ro. Toate aceste accesorii sunt lăsate apoi la uscat înainte de le pune la loc.
Foarte importantă este și curățarea interioară a frigiderului. Se folosește o lavetă, apă caldă, săpun sau o soluție de apă și bicarbonat de sodiu, pentru a șterge pereții interiori ai aparatului. După ce ne-am asigurat că toate colțurile și locurile mai greu accesibile au fost curățate, cu o lavetă uscată se îndepărtează orice urmă de umezeală.
Dezinfecția frigiderului se poate face cu ajutorul unei soluții speciale sau cu apă și oțet alb. Astfel, se îndepărtează bacteriile și mirosurile neplăcute. Părțile exterioare nu trebuie neglijate. Ușa, mânerele și alte suprafețe se vor curăța cu o soluție de apă și săpun sau cu un produs special. Grila de ventilație nu trebuie uitată, dacă frigiderul dispune de una. După ce toți acești pași au fost făcuți, la final se introduc alimentele în frigider.
(VEZI ȘI: Am făcut calculul! Câte zile pot fi păstrate ouăle fierte în frigider, de fapt)