La fel ca în fiecare an, profesorii care au corectat lucrările elevilor la Limba și Literatura Română s-au amuzat pe tema „prostiilor” scrise de copii în lucrări.
În 2020, cele mai tari perle de la BAC i-au avut în prim plan pe Ion Luca Caragiale și pe personajele centrale ale operei sale, „O scrisoare pierdută”, scrie A1.ro.
„Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă, altfel, nu ajungi sus!”
„Cetăţeanul turmentat este beat şi vesel mereu, când pierde şi găseşte iar scrisoarea de amor pe care i-o duce Zoei, că e damă bună, şi le dă la toţi de mâncare şi băutură gratis de alegeri”.
„Nae Caţavencu e mare şmecher, că fură scrisoarea de amor, cerând în schimb să intre în Parlament ca şantajist cu drepturi depline”
„Tema piesei lui Caragiale este o scrisoare de amor scrisă într-un cod prin care Tipătescu este Cocoșelul, iar Zoe este găinușa. Doar Caţavencu e mai deştept şi pricepe CODUL, şi i-l spune soţului găinușei.”
„Ion Luca Caragiale e mare poet, şi comedia lui aparţine genului dramaturg”
„Coana Joița este numită în piesă TOANTĂ BUNĂ, care îi conduce pe toţi şi le ia voturile pentru un candidat nou în zonă, cu CLOPOŢEI LA URECHI”
Subiectele la Bacalaureat, la Limba și literatura română, au fost aceleași la profilul real și la profilul uman. Singura diferență a fost la subiectul al III-lea, unde a picat comedia, dar cu cerință diferită, în funcție de profil.
Nu rata: BAC 2020. Ce s-a dat la Limba şi literatura maternă, la Bacalaureat
Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a examenului de Bacalaureat, iar peste 3.600 au absentat. Un absolvent, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 şi va susţine examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.