Cele mai simple 3 reţete cu cireşe, fructele lunii iunie. Nu dai niciodată greş cu ele
Cireşele sunt cele mai căutate fructe în luna iunie. Deşi preţul lor poate fi unul piperat, gustul lor le face să se vândă fără probleme indiferent de cât cer vânzătorii pe ele. Totodată, acestea pot fi folosite în tot felul de reţete.
În continuare, vă vom prezenta 3 reţete simple în care cireşele sunt ingredientul vedetă!
Reţeta de tartă cu cireşe
Pentru a face tarta cu cireşe ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru aluat
- 300 g făină
- 200 g unt nesărat
- 3 linguri zahăr tos
- 3-4 linguri cu apă rece
- 1 gălbenuș
Pentru umplutură:
- 700 g cireșe
- 150 g zahăr tos
- 80 g pesmet
- sucul de la o portocală
- esență de vanilie
- 1 ou bătut pentru uns
Zahărul, făina şi untul se pun într-un vas şi se frământă. Se adaugă apoi apa şi gălbenuşul şi se amestecă până când se obţine o cocă moale. Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider circa 20 de minute.
Cireşele se spală şi se pun într-o cratiţă, alături de zahăr şi de sucul de portocale. Se lasă la fiert pentru 15 minute, la foc mic, iar la final cireşele ar trebui să fie moi şi siropoase. După ce cratiţa a fost luată de pe foc, se pune şi esenţa de vanilie.
Aluatul făcut mai devreme se va întinde cu ajutorul unui sucitor, apoi va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se unge apoi cu un ou bătut, iar ulterior se pune pesmet în mijloc şi umplutura de cireşe.
Tarta trebuie lăsată la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute sau până când aluatul se rumeneşte.
Reţetă de dulceaţă de cireşe
Cei care vor să conserve aroma cireşelor şi să le folosească şi în anotimpurile următoare, pot face dulceaţă de cireşe. Nu este deloc complicat. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg cireșe fără sâmburi
- 1 kg zahăr
- zeama de la o lămâie
După ce cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii, acestea se pun într-o cratiţă mare, peste care se adaugă zahărul. Compoziţia se lasă să fiarbă la foc mic pentru circa 3 ore şi, periodic, se amestecă.
După 3 ore, se dă focul mai mare şi se îndepărtează spuma care se va forma, după care se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă în continuare pentru 5-10 minute. După ce se stinge focul, dulceaţa se lasă puţin să se răcească, apoi se toarnă borcane. Acestea trebuie să fie strânse etanş şi aşezate cu capul în jos, ferite de căldură, lumina soarelui şi umiditate în exces.
Plăcintă rapidă cu cireşe
Pentru a face acest desert ai nevoie de următoarele ingrediente
- 250 g cireşe
- 5 linguri zahăr
- 2 linguri amidon
- 2 linguri apa
- 1 pachet foitaj
- 1 ou
Cireşele trebuie mai întâi spălate şi curăţate de sâmburi. Apoi, acestea se pun la foc mic într-o cratiţă, alături de zahăr, amidon şi apă, până când siropul rezultat începe să se îngroaşe
Foietajul trebuie împărţit în 6 sau 8 dreptunghiuri cât mai egale, care se vor unge cu puţină apă, cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Pune câte 2 linugri din compoziţia de cireşe pe fiecare bucată de foietaj, apoi îndoaie foile şi uneşte marginile folosind furculiţa, pentru ca umplutura să nu se verse.
Foile cu cireşe se vor unde apoi cu ou bătut şi se vor cresta puţin deasupra cu un cuţit. Se bagă la cuptor, la 180 de grade pentru circa o jumătate de oră sau până când devin aurii. După ce le-ai scos din cuptor, poţi presăra zahăr pudră deasupra lor.