Cele mai scumpe 19 alimente din lume. Unul dintre ele costă 350.000 de euro kilogramul!
Pentru cele mai exotice gusturi, prețurile sunt pe măsură! Gurmanzii care își permit dau sume enorme pentru alimentele scumpe. Fiind și rare, unele pot să-i facă să scoată o avere din buzunare.
Știm foarte bine că gusturile nu se discută, dar unele „pofte” sunt exagerat de scumpe. Din lista de 19 alimente pregătite, cele mai ieftine costă aproape cât jumătate de salariu minim pe economie.
Lista arată cât de mari sunt veniturile unor persoane care își permit să mănânce alimente nu doar extrem de rare, ci și extrem de scumpe. Așadar, redăm cele 19 alimente, de la prețurile mai „mici” la cel mai mare.
(CITEȘTE ȘI: Uragan de scumpiri în România: Benzina – 14.5 lei. Cât va costa 1 litru de motorină de la 1 septembrie 2022)
Lista completă a celor 19 alimente cele mai scumpe din întreaga lume
- Hop Shoots. Un kilogram costă 128 de dolari.
- Oțet balsamic tradițional. Pentru 100 mL, prețul este de 180 de dolari.
- Carne de vită Kobe: 200 de dolari pe kilogram.
- Jamon Iberico Bellota: 220 dolari pe kilogram.
- Carne de vită Wagyu: 300 de dolari pe kilogram.
- Cafea Kopi luwak: 400 de dolari pe kilogram.
- Brânză Moose House. Între 400 și 500 de dolari pentru un singur kilogram.
- Maguro (ton roșu): 590 de dolari pentru un kilogram.
- Ciuperci Matsutake: 1.000 de dolari pe kilogram.
- Cuib de pasăre comestibil: între 1.580 și 2.000 de dolari.
- Trufe italiene albe Alba: 2000 de dolari pe kilogram.
- Pui Ayam Cemani: 2.500 de dolari pentru un singur pui.
- Trufa albă: 3.000 de dolari pe kilogram.
- Struguri Ruby Roman: 4000 de dolari un strugure, 110 dolari un sâmbure.
- Șofran: 7.800 de dolari pe kilogram.
- Pepenele Yubari: 12.000 de dolari un pepene.
- Almas Caviar: 25.000 de dolari pentru 2 Kg
- Foiță de aur comestibilă: 350.000 de dolari
- Ceaiul Da Hong Pao: până la 1.000.000 $ pe kg. (CITEȘTE ȘI: Val de scumpiri din toamnă! Lista produselor pentru care românii vor scoate mai mulți bani din buzunar)