În această perioadă, majoritatea românilor se bucură pe deplin de unul obicei extrem de drag, colindatul. Cântecele care vestesc Nașterea Domnului aduc în fiecare casă magia Crăciunului. În ziua sfântă de Crăciun, CANCAN.RO vă adduce în dar unele dintre cele mai frumoase colinde românești, într-o interpretare magistrală.
Colindele sunt cântece tradiționale românești, anume felicitări – urări – de tip epico-liric, având în general între 20 și 60 de versuri. Colindele sunt legate de obiceiul colindatului, datină perpetuată încă din perioada precreștină. Aceste colinde nu trebuie confundate cu cântecele de stea, specifice sărbătorilor creștine de iarnă, și nici atunci când este vorba despre colindatul cu steaua. Colindele se cântă în preajma Crăciunului și Anului Nou. Unele dintre ele prezintă foarte multe variante și versiuni, potrivit diferitelor regiuni și graiuri.
Fuego și Ștefan Hrușcă sunt doi dintre artiștii români care abordează, excelând, aceste cântece tradiționale, iar concertele lor se bucură, de fiecare dată, de aprecieri unanime.
CANCAN.RO vă prezintă cele mai frumoase colinde de Craciun cântate de cei doi interpreți pentru care sărbătorile de iarnă reprezintă o bucurie muzicală incontestabilă și posibilitatea de a transmite românilor mesaje de suflet! (CITEȘTE ȘI: NU O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI UNDE FACE FUEGO CRĂCIUNUL? FIX LA PALAT!)
Fuego – ”La Porțile Raiului”
Fuego – ”Scrisoare”
Fuego – ”Glas de colindă!
Fuego – Ultimul colind, ultimul Crăciun
Fuego – ”Ce bucurie ar fi”
Fuego – Cele mai frumoase colinde și cântece de Crăciun
Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă. Repertoriul tradiţional al obiceiurilor româneşti desfăşurate cu ocazia Anului Nou, dar şi a Crăciunului cuprinde: colinde de copii, colinde de ceată (colindele propriu-zise), cântecele de stea, vicleimul, pluguşorul, sorcova, vasilca, jocuri cu măşti, dansuri, teatru popular şi religios. Cele mai bogate, mai variate şi mai strălucitoare din punct de vedere artistic sunt, alături de pluguşoare, colindele de ceată.(CITEȘTE ȘI: TRADITII SI SUPERSTITII DE CRACIUN! CE ESTE BINE SA FACI ASTAZI, 23 DECEMBRIE)
Ștefan Hruscă – ”Pe strada din Viflaim”
Ștefan Hruscă- ”Linu-i lin și iară lin”
Ștefan Hrușcă – ”Afară ninge liniștit”
Ștefan Hrușcă – ”Deschide ușa creștine”