Cele mai afectate județe de coronavirus. Numărul infecțiilor a crescut îngrijorător în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, Brașovul a fost județul care a înregistrat cel mai mare număr de nou infecții de COVID-19, cu peste 40. La polul opus se află județe unde nu s-a raportat niciun caz nou, printre care și Arad.
Brașov, Brăila, Buzău sunt județele unde s-au raportat cele mai multe cazuri noi de Covid-19, comparând raportările zilnice transmise de Grupul de Comunicare Specială. Și București apare în acest clasament, cu 30 de cazuri infectări. Dar, există și județe, nu mai puțin de nouă, unde nu s-a înregistrat niciun caz nou de la o zi la alta.
Citește și: Alarmant! Coronavirus în România: 320 de cazuri noi! Bilanțul infectărilor a ajuns la 21.999
Cele mai multe cazuri noi
Brașov – 45
Brăila – 32
Buzău – 32
București – 30
Argeș – 21
Bistrița-Năsăud – 21
. . . . . . . .
Arad, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea – 0
Până pe 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu COVID–19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire, cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor.
Nu rata: Ne întoarcem la starea de urgență? Anunțul îngrijorător al medicului Virgil Musta
„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.
Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică duminică.