Pentru un stil de viață echilibrat, specialiștii recomandă moderație în consumul anumitor alimente. O alimentație sănătoasă ne poate influența starea de sănătate, de spirit, cea emoțională și ne poate îmbunătăți modul în care gândim. Există două alimente minune care ne fac mai inteligenți
O alimentație corectă și sănătoasă ne poate influența viața într-un mod neașteptat. Conform studiilor, persoanele care au un stil de viață sănătos se bucură și de un nivel IQ mai ridicat. Există câteva alimente care sunt nelipsite din dieta zilnică a persoanelor inteligente, alimente care sunt la îndemâna oricui și vin la pachet cu o mulțime de beneficii pentru creier. Citește și: La ce oră trebuie să ne trezim dimineața, potrivit prof. dr. Vlad Ciurea. Care este obiceiul care distruge creierul
Alexandru Vladimir Ciurea, profesor universitar, medic neurochirurgie și doctor în științe medicale, a dezvăluit secretele din spatele unui creier sănătos și al unei vieți echilibrate. Există două alimente care te vor ajuta în sporirea funcțiilor creierului și stimularea inteligenței. De asemenea, ele joacă un rol important în activitatea neuronilor. Este vorba despre ciocolata neagră și cafeaua – alături de o dietă sănătoasă și echilibrată – în care sunt evitate prăjelile și grăsimile.
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.
O regulă de bază pe care neurochirurgul Vlad Ciurea pune accent se referă la consumul de dulce. Dulce care nu trebuie să fie confundat cu zahărul din alimentele procesate din comerț. Este indicat ca zahărul să fie înlocuit cu dulcele din miere sau din fructe, din gem sau dulceață, cele din urmă putând fi preparate fără zahăr. NU RATA: De ce ne doare capul când stăm la soare. Vlad Ciurea: „Lumea ori nu știe, ori se preface”
”Celulei nervoase trebuie să-i dăm ceea ce îi place şi ceea ce este necesar pentru a o ţine în funcţiune. Ei îi mai trebuie și oxigen, lucru pe care-l putem rezolva ieșind în aer curat. Apoi vine dulcele. Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao. Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, a concluzionat medicul.