Cele 9 alimente pe care trebuie să le eviți. Par sănătoase, dar sunt toxice pentru organismul tău
Sunt o mulțime de alimente ce par a fi sănătoase pentru organism, însă anumite studii au dovedit că pot fi toxice dacă sunt consumate în exces. Iată lista celor 9 alimente pe care este indicat să le evitați.
Kale – Legumele crucifere, precum kale, pot acumula metale grele din sol, iar unele dintre ele pot avea un nivel ridicat de plumb. Este recomandat să fie înlocuite cu alte legume.
Orezul expandat – Cipsurile din orez expandat sunt considerate o gustare ideală și slab calorică, însă sunt totuși un tip de hrană procesată și lipsită de vitamine și minerale.
Ton proaspăt – Deși bogat în omega 3, unii cercetători au descoperit că tonul proaspăt din Oceanul Atlantic poate avea niveluri ridicate de mercur, ceea ce poate duce la otrăvire.
Scorțișoara – Fie că este folosită în ceaiuri, prăjituri, mâncăruri gătite, scorțișoara este condimentul preferat de mulți oameni. Însă prea puțini sunt cei care știu că unul dintre compușii din acest condiment este cumarina, care poate fi toxică și cancerigenă.
Nucșoară – Condiment principal din Indonezia și India, nucșoara este cunoscută pentru aroma sa deosebită. Însă, au fost raportate mai multe cazuri de intoxicație cu nucșoară. Consumul excesiv de nucșoară poate duce la halucinații, ritm cardiac rapid și efecte anticolinergice.
Cușcuș – Este un aliment bogat în carbohidrați și are un conținut scăzut de fibre. Dacă este combinat cu alimente bogate în grăsimi, poate crește masa de grăsime și obezitatea.
Somon afumat – Un produs al poluării apei și al procesului de afumare, somonul afumat are niveluri ridicate de hidrocarburi aromatice policiclice, care pot avea proprietăți toxice, mutagene și/sau cancerigene.
Kombucha – Kombucha este o băutură fermentată care este în vogă pentru beneficiile dovedite pentru sănătate. Dar, în același timp, unele incidente de intoxicație cu kombucha și insuficiență renală au fost raportate, ducând la un aport recomandat de kombucha de aproximativ 114 g.
Mango – Dacă ai antecedente de alergie la iedera otrăvitoare, cel mai bine este să stai departe de mango. Ambele au aceeași substanță care poate provoca mâncărime, piele roșie, urticarie și vezicule.
Sursa foto: Pixabay.ro