După cum facturile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, ca urmare a valurilor de scumpiri, v-am pregătit o listă care să vă ajute. Dacă identificați care sunt electrocasnicele care consumă atât de mult și le evitați, veți economisi sume importante.
Cei doi ani de pandemie globală, la care se adaugă și conflictul dintre Rusia și Ucraina, au dus la scumpiri pentru aproape toate categoriile de produse și servicii. Printre acestea, se numără și energia electrică.
Facturile de energie electrică au ajuns la scoruri semnificativ mai mari decât în anii anteriori. În acest context, mulți români caută metode pentru a reduce consumul. Pentru a reuși, vă punem la dispoziție o listă a celor șapte electrocasnice care dublează factura la curent. (CITEȘTE ȘI: S-a dat startul la fonduri europene. Cine poate primi până la 120.000 de euro)
Lista celor șapte electrocasnice care consumă enorm
- Aparatul de aer condiționat. Mai ales pe timpul verii, acest electrocasnic pare a fi indispensabil, atunci când temperaturile trec de 30 de grade celsius. Totuși, o alternativă ar fi să trageți draperiile camerei care să fie, cel mai bine, de culoare închisă. În plus, puteți aerisi camera dimineața, pentru a avea o temperatură redusă mai multe ore.
- Hota de bucătărie. Chiar dacă este extrem de utilă în bucătărie, problema este că o utilizăm mai mult decât este necesar. Ideal ar fi să o pornim doar când gătim.
- Boilerul electric. Dacă vă este indispensabil, ideal ar fi să alegeți unul mai mic, care va consuma mai puțin.
- Mașina de spălat vase. Încercați să selectați modul său economic deoarece, în mod normal, consumă enorm. De asemenea, nu utilizați programul de uscare decât la nevoie.
- Centrala termincă. Dacă nu o curățați periodic, va consuma mai mult decât în mod normal. Cel mai bine este să chemați un specialist pentru revizie.
- Uscătorul de rufe. Chiar dacă este util, consumă foarte mult. Mai bine folosiți un program de uscare de maximum 30 de minute.
- Plita electrică. De cele mai multe ori, sunt folosite greșit și aduc un consum mai mare decât ar trebui. Dacă nu vreți să renunțați la ele, specialiștii recomandă să utilizați capace pentru ele. (CITEȘTE ȘI: Cele 10 fructe pe care nu trebuie să le ții în frigider, sub nicio formă)