Cele 6 reguli de aur pentru un somn odihnitor. Ce trebuie să faci, pentru a avea energie a doua zi
Cu toții știm faptul că somnul este extrem de important. Dar, mai presus de toate, odihna joacă un rol esențial, mai ales dacă a doua zi vrei să ai energie. Iată mai jos, în articol, cele șase reguli de aur pe care ai putea să le urmezi, pentru a nu avea parte de o noapte agitată.
Un somn odihnitor este esențial, mai ales dacă a doua zi ai activități importante de îndeplinit. Așa cum susțin specialiștii, circuitele creierului trebuie să fie menținute în parametri optimi, iar dacă ai parte de un somn odihnitor, atunci vei avea parte și de concentrare în timpul zilei. În condițiile în care, pentru un timp îndelungat, ai un program dezechilibrat, atunci există posibilitatea să te expui în fața anumitor riscuri. De exemplu, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul sau obezitatea ar putea reprezenta câteva dintre riscuri. În acest sens, ce ar trebui să faci, pentru a avea parte de un somn de calitate?
Cele 6 reguli pe care să le respecți, pentru a avea un somn odihnitor
În primul rând, trebuie să ai un program bine pus la punct, atunci când vrei să ai parte de un somn cât mai liniștit. Este recomandat să îți stabilești o oră de somn și o oră de trezire. În plus, este recomandat să faci și activități fizice în timpul zilei, pentru a „mânca” din energia pe care o ai. În plus, specialiștii spun să nu dormi în timpul zilei.
Hrana joacă un rol esențial, iar pentru a avea parte de un somn odihnitor, cina trebuie să fie constituită din alimente ușor digerabile pentru organism. Evită să mănânci la cină alimente bogate în grăsimi. Este recomandat să te hrănești cu legume, fructe, salate sau cereale integrale. Ori, dacă vrei să ai mai multe proteine, poți mânca pește sau pui la grătar. De asemenea, și un bol de supă este recomandat. Nu uita că nu trebuie să mănânci mult la cină, pentru că vei putea avea un disconfort (balonare sau chiar indigestie).
Pe de altă parte, se recomandă să nu privești niciun dispozitiv cu 30 de minute, înainte de a adormi. De cele mai multe ori, lumina albastră diminuează producția naturală de melatonină și, în acest mod, poate să îți „fugă” somnul.
De asemenea, evită să bei cafea sau băuturi care conțin cafeină, înainte de culcare. Dacă vrei un beneficiu în plus pentru organismul tău, poți lua anumite suplimente pe bază de plante naturale care ajută somnul. Ceaiurile din plante (mușețelul, levănțica) pot reprezenta o soluție pentru tine, dacă vrei să te relaxezi înainte să dormi.
Citește și ALIMENTELE CARE ÎȚI PRELUNGESC VIAȚA. STUDIUL CARE A VENIT CU NOI SCHIMBĂRI ÎN ALIMENTAȚIE
Sursă foto: Pixabay.com