Cele 6 alimente care nu se mănâncă niciodată cu mâna! Greșelile pe care mulți români le fac
Când vorbim de bunele maniere, acestea se aplică în orice situație, fie că este un eveniment, o masă festivă ori pur și simplu o masă în familie. Multă lume nu știe care sunt cele 6 alimente care nu se mănâncă niciodată cu mâna.
Există mai multe feluri de mâncare care ne pot pune în dificultate atunci când trebuie să le mâncăm, mai ales într-un cadru formal. Ne este mai ușor să mâncăm unele alimente direct cu mâna, însă de multe ori acest lucru contravine bunelor maniere.
Cele 6 alimente care nu se mănâncă niciodată cu mâna
1. Castraveți murați (gogoșari etc)
2. Peștele – Tacâmul pentru pește este alcătuit dintr-un cuțit cu o formă plată și subțire, dar și de o furculiță de dimensiuni mici. Cuțitul se folosește doar pentru tăiere, dezosare, dar și ca ajutor în timpul mâncatului. Peștele are o carne foarte moale, astfel că furculița este de ajuns pentru continuarea mesei.
Vezi și: EȘTI NĂSCUT ÎNAINTE DE 1980? SPECIALIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ! CE TREBUIE SĂ FACI
3. Carnea de pui – Friptura se taie în bucăți mici, pe măsură ce o mâncăm, nu toată odată. Pentru frigăruie, deși pare la îndemână să o mâncăm direct, trebuie să ne folosim totuși de furculiță și cuțit. Mai întâi împingem toate cubulețele de carne și legumele cu furculița pe farfurie, iar apoi le mâncăm servindu-ne de tacâmuri.
4. Ouale fierte – Ouale fierte moi pot fi servite la masă într-un suport special, eventual chiar acoperite cu un capison pentru a se păstra calde. De obicei, ele se mănâncă la micul dejun. Cojile nu se lasă direct pe masă.
5. Pepenele – Pepenele servit în coajă se mănâncă cu furculița și cuțitul indiferent dacă este galben sau roșu.
6. Mezelurile
GREȘELI – Majoritatea românilor mănâncă puiul și peștele cu mâna, de unde și expresia populară: „peștele și puiul se mănâncă cu mâna”.