Te-ai întrebat vreodată de ce torc pisicile? Dacă ai și tu una acasă, află că nu doar atunci când sunt fericite scot aceste zgomote. Două dintre motivele pentru care auzi, pot fi foarte îngrijorătoare. Mai jos ți-am explicat cele cinci cauze.
Majoritatea persoanelor consideră că atunci când o pisică toarce înseamnă că este fericită. Acest lucru este total fals. Există și alte motive pentru care o pisică să manifestează așa. Din păcate, atunci când o felină scoate un asemenea zgomot, poate fi și de rău.
Motivele pentru care pisica toarce
Atunci când pisica ta este înfometată, va scoate niște sunete mai înalte. Astfel, felina ta va încerca să imite vocea unui copil și să îți atragă atenția.
CITEȘTE ȘI: ALIMENTE TOTAL INTERZISE PISICILOR! POT DUCE CHIAR LA DECES
Multe pisici torc atunci când sunt rănite. Potrivit studiilor exista două teorii ce explica acest comportament: fie pisicile încearcă ăa se calmeze singure și e echivalentul suptului degetului la copii, fie torsul le ajută să se vindece mai repede.
Pisicile pot toarce la doar câteva zile după ce se nasc. E modul lor de a comunica și a-și anunța mama că se simt bine. Mama, la rândul ei, toarce pentru a-și liniști puii și pentru a-i face să se simtă confortabil.
Daca felina ta stă cu burta în sus, ochii aproape închiși, nu își mișcă deloc coada și toarce încet, e echivalentul unui zâmbet mare. Așadar, atunci când o iei în brațe și începe să toarcă, încearcă să îți spună că e fericită.
Și în timp ce alăptează, pisicile încep să toarcă. Se spune că torsul este şi un mod prin care felinele comunică cu puii ei.
Conform oamenilor de știință, creierul pisicii trimite semnale către muşchii laringelui şi diafragmei. Aceştia se contractă şi restricţionează fluxul de aer, pentru ca ulterior să se relaxează pentru a lăsa aerul să treacă iar. Contracţiile au loc la 25-150 de vibraţii pe secundă şi cauzează o scurtă separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului să apară atât în timpul inspiraţiei cât şi al expiraţiei.