Nu o să îți vină să crezi că aceste alimente pe care în mod normal tu credeai că trebuie să le ții la frigider îți pot dăuna sănătății. Iată despre ce produse alimentare este vorba și unde ar trebui depozitate, de fapt.
Majoritatea persoanelor cred că alimentele înșiruite mai jos se mențin mult mai bine la temperaturi scăzute, dar adevărul este altul. Unele produse se strică mult mai repede dacă le ținem în frigider.
CITEȘTE ȘI: TREBUIE SAU NU ȚINUTĂ CIOCOLATA ÎN FRIGIDER?! RĂSPUNSUL LA CARE NIMENI NU SE AȘTEPTA
Cel mai potrivit loc unde trebuie să ținem roșiile este blatul de la bucătărie. Temperaturile reci din frigider nu se potrivesc cu textura lor.
Mai mult, frigul distruge celulele roșiilor, făcând-le moi și oferindu-le o textura făinoasă. Singurul moment în care poți ține o roșie în frigider este atunci când este coaptă în totalitate și nu vrei să o consumi imediat.
Nu este recomandat să ții pâinea la frigider, deoarece se usucă foarte tare. Cel mai bine se păstrează la temperatura camerei și poate rezista până la o săptămână, asta dacă este ambalată cum trebuie și nu este expusă la aer.
Unul dintre cele mai pretențioase fructe, avocadoul nu trebuie niciodată ținut la frigider, asta pentru că îi oprește procesul de coacere.
Cel mai bine pentru banane este să le ții la o temperatură moderată. Căldura ajută fructele la o coacere mai rapidă, iar lumina și aerul încetinesc degradarea.
Dacă vrei, totuși, să le pui la frigider bananele prea bine coapte, asigură-te că stau departe de alte fructe sau legume, deoarece ele emană un gaz care face ca alte alimente să ia din gustul și mirosul lor.
Păstrată în frigider, cafeaua poate prinde mai multe arome din jurul său. Dacă vrei să o păstrezi, ține-o în bucătărie, dar ferită de lumina soarelui.