Cu toate că majoritatea oamenilor sunt atenți la termenul de valabilitate al alimentelor, Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt produsele pe care le putem consuma, chiar dacă sunt expirate. Iată despre ce alimente este vorba!
Celebrul medic nutriționist ne spune că există alimente care, deși sunt expirate, nu sunt nocive pentru organismul nostru.
Termenul de expirare al unor alimente nu reprezintă neapărat și data în care ar trebui să încetăm să le consumăm. Este adevărat că majoritatea produselor nu mai pot fi consumate după ce depășesc termenul de valabilitate. Cu toate astea, nutriționistul Mihalea Bilic ne oferă o listă de alimente care pot fi consumate, chiar dacă au expirat.
De asemenea, medicul le recomandă oamenilor să consume aceste alimente, chiar și la luni bune după termenul de expirare.
Dr. nutriționist Mihaela Bilic ne recomandă să nu aruncăm iaurtul, anumite mezeluri, parmezanul, ciocolata, orezul, pastele și biscuiții, după ce expiră. Medicul susține că acestea pot fi consumate în continuare fără nicio problemă.
„Top 5 alimente care pot fi consumate și dacă au expirat: Pe primul loc, iaurtul- că avem nevoie de probiotice. Dacă e iaurt, haide să fie și puțin parmezan, că are gust bun. Salamul, crud-uscatele, salamul de Sibiu, că are mucegai nobil, nu pățim nimic de acolo. Biscuiții, neapărat, că nu se întâmplă nimic dacă am pus biscuiți, punem și ciocolată. Un an de zile după expirare, fără niciun fel de stres și orezul, pastele făinoase, nu expiră. Haideți să ne relaxăm, că viața e frumoasă și cu expirate.”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul unei emisiuni, potrivit stirilekanald.ro.
Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că principala schimbare a iaurtului expirat ține de gust. Alimentul va fi mai acrișor decât în mod normal, dar asta nu înseamnă că nu mai este bun, așa că oamenii îl pot consuma fără griji, potrivit testelor făcute de specialiștii din domeniu. Iaurtul păstrat în frigider are un aport de probiotice mai mare, iar dacă este fermentat este bogat în colonii de lacrobacili, care au beneficii asupra sănătății organismului uman.
„Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum și după data de expirare, principala modificare ține de gust (va fi mai acrișor). Dacă îl păstrăm mai mult timp obținem și un aport de probiotice crescut, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate”, a transmis nutriționista într-o postare făcută pe Facebook.
VEZI MAI MULT AICI: Alimentul care poate fi consumat după ce a expirat, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: ”Testele arată că este sigur”