Cele 4 alimente care îngrașă enorm, deși par dietetice. Mulți români le folosesc pentru a slăbi, dar greșesc teribil

Publicat: 05/02/2023 | 10:19

Ai renunțat la dulciuri, la carbohidrați și la prăjeli, la toate alimentele care îngrașă, ți-ai făcut un plan de alimentație sănătoasă, dar tot nu reuşeşti să scapi de kilogramele în plus? Chiar și mâncărurile sănătoase îngrașă, dacă nu ai grijă la cantitate. Iată o listă cu alimente ce nu te vor ajuta să slăbeşti, deși par dietetice.

Încercăm să mâncăm cât mai sănătos şi alegem produsele dietetice pe care le găsim în magazine. Adevărul este, însă, că acestea nu sunt atât de sănătoase sau dietetice pe cât am crede. S-ar putea să te surprindă, însă Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, face topul alimentelor de acest fel şi explică de ce trebuie să ţinem cont atunci când ne apucăm de o dietă.

CITEŞTE ŞI: ALIMENTELE AMARE, IZVOR DE SĂNĂTATE! CHIAR DACĂ NU SUNT PE PLACUL TUTUROR, ACESTEA AU NUMEROASE BENEFICII

1. Legumele sautee de la restaurante.

„Deși legumele sunt cele mai sănătoase opțiuni alimentare, în realitate când le comandam la restaurant sotate, se folosește o cantitate cel puțin generoasă de unt sau ulei și asta face ca o astfel de garnitură să depășească uneori chiar și 400 de kcal, deși legumele nu au mai mult de 100 de kcal per porție”, spune cunoscutul nutriționist, potrivit csid.ro.

2. Pastele cu legume

Cori Grămescu îi sfătuieşte pe cei care vor să slăbească să îşi pună în farfurii porţii mici care să nu depăşească 4-5 linguri (40 g). De asemenea, potrivit nutriţionistului asocierea dintre paste şi grăsimea pusă la sosul de paste indiferent că vorbim de ulei de măsline, unt, smântână sau nelipsitul parmezan fac, adeseori, ca o porţie de paste cu legume să depăşească cu mult caloriile necesare, deşi fiecare ingredient în parte este potrivit în dietă în cantitate mică.

3. Smoothie-urile

Şi de această dată, Cori Grămescu ne sfătuieşte să fim foarte atenţi atunci când ne gândim să consumăm aceste preparate din comerţ. Într-o băutura de 500 ml regăsim adesea fructe, miere, cereale, nuci crude sau fulgi de cocos şi nu de puţine ori un smoothie, aparent inofensiv, ajunge chiar la 500 de kcal (echivalentul a unei mese principale).

Smoothie-urile nu te ajută în dietă

4. Sorbetto de fructe

„Când ne gândim la sorbetto în varianta originală, el conţine doar fructe, însă între timp versiunile comerciale au de regulă şi zahăr adăugat, iar o cupă de sorbetto conţine în realitate 130 de kcal, ceea ce nu este foarte mult, însă problema apare din faptul că majoritatea oamenilor mănâncă 2-3 cupe de îngheţată, de unde şi aportul crescut de calorii”, explică nutriţionistul Cori Grămescu.