Cele 27 de alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă
Trăim în secolul vitezei, iar asta poate presupune uneori și alegeri greșite în ceea ce privește alimentația de zi cu zi. Totul se întâmplă rapid, timpul devine tot mai scurt, iar mâncatul pe fugă a devenit ceva normal, motiv pentru care alimentele de tip ”fast food” reprezintă, de cele mai multe ori, o soluție la îndemâna oricui. Cea mai rapidă alegere nu este și cea mai sănătoasă. Noi am făcut o selecție și vă prezentăm cele 27 de alimente alcaline care previn apariția cancerului, obezității și a bolilor e inimă.
Alimentele procesate, sărace în nutrienți pot determina schimbarea PH-ului în organism, ceea ce duce la formarea unui mediu acid. Este cunoscut faptul că un mediu acid favorizează apariția cancerului, dar și a altor afecțiuni grave. Pentru că este mult mai ușor să prevenim decât să tratăm, evitarea alimentele procesate pare să aibă un rol destul de important în prevenție.
Când mâncăm alimente acide, pH-ul sângelui nostru se poate schimba de la un nivel alcalin normal la un nivel acid dăunător, ceea ce poate provoca instalarea bolilor. Pentru ca organismul să funcţioneze optim, pH-ul trebuie să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este situat între 7,40 şi 7,45.
Cele mai bune alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă
Mangoldul – Este un aliment alcalin excelent și are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antivirale, precum și capacitatea de a detoxifia organismul de radicalii liberi.
Pepene galben – Cu un nivel al PH-ului de 8,5, penele galben este un aliment super alcalin ideal pentru organism și pentru curățarea colonului. Penele roșu este și el pe lista ”așa da” datorită conținutului ridicat de fibre.
Hrișca – Previne apariția bolilor cardiovasculare și este un bun înlocuitor al grâului. Este, de asemenea, o sursă importantă de energie.
Uleiul de măsline – Este bogat în acizi gași monostaurați și reprezintă o importantă sursă de vitamina E.
Semințe de in – Bogate în fibre și în vitamina E, semințele de in sunt alcaline, pot reduce inflamația și bufeurile la femeile aflate la menopauză.
Avocado – Are grăsimi mononesaturate sănătoase care te ajută să îți menții inima sănătoasă.
Banane – Protejează și tonifică inima, reglează tranzitul intestinal, protejeaza stomacul, ameliorand semnificativ simptomele gastritei.
Fructe de pădure – Sunt bogate în antioxidanți, conțin fibre și acid folic. Acidul folic protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a pierderilor de memorie.
Morcov – Sunt bogați în vitamina A, care este benefică pentru sănătatea ochilor, dar și a pielii. Conținutul mare de antioxidanți ne ajută să ținem bolile la distanță și protejează oasele și ficatul.
Usturoi – Are propietăți anticancerigene, antimicrobiene, vasodilatatoare, antispastice.
Brocoli – Facilitează digestia, întărește sistemul imunitar, ajută la slăbit , susține sistemul nervos, reglează tensiunea arterială, întărește oasele.
Struguri – Bogați în multivitamine și antioxidanți, strugurii vor scădea tensiunea arterială.
Ananas – Este plin de nutrienți și antioxidanți, scade apariția unor afecțiuni cronice ( boli de inimă și diabet).
Germeni de lucernă – Ușor de digerat și bogat în enzime pentru a vă menține hormonii echilibrați.
Lămâia – Antioxidant puternic, bogată în vitamia C, A , B6, acid folic, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc.
Varza de Bruxelles – Poate preveni cancerul.
Varza murată – Este bogată în fibre, minerale și vitamine.
Conopidă – Cel mai bun înlolcuitor al pâinii.
Grapefruit – Sursă bună de vitamina A și C.
Alge marine – Conțin fier și sunt puternici reducători de aciditate.
Quinoa – Menține nivelul optim de zahăr în sânge.
Castravete – Conținutul său de 90% apă vă va menține pielea sănătoasă și tânără.
Pătrunjel – Bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf.
Mango – Bogat în vitamina C, ajută la controlul greutății, îmbunătățește digestia.
Spanac – Consumul de spanac creste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui.
Portocale – Reduce tensiunea arterială și scade riscul bolilor cardiovasculare, scade riscul de apariție a leucemiei.
Papaya – Protejează sistemul digestiv.
Sursa foto: Pixabay.ro