Un specialist în nutriție și wellbwing a dezvăluit că două produse din bucătărie pe care mulți român le folosesc sunt periculoase. Acestea sunt utilizate în preajma alimentelor, iar oamenii trebuie să știe că își expun sănătatea unor riscuri mari.
Fabius Antal este expert în nutriție și wellbeing. De asemenea, acesta elaborează strategii pentru sportivii de performanță, pe foarte multe date și studii pe care le-a urmat de-a lungul timpului. Specialistul oferă deseori sfaturi importante pentru sănătate. Recent, el a vorbit despre două produse pe care românii le folosesc des în preajma alimentelor, însă nu știu că pot fi dăunătoare.
Citește și: Alimentul mai sănătos decât polenul de albine. Îmbunătățește memoria, imunitatea și oferă energie
De-a lungul timpului, mulți specialiști au vorbit despre pericolul utilizării foliei de aluminiu. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis că expunerea la doze mici de aluminiu nu este dăunătoare pentru că organismul uman are capacitatea de a elimina foarte eficient cantitățile nesemnificative.
Totuși, experții au constat că persoanele care își expun corpul la mai mult de 7 mg/kg corp pe săptămână, se pot confrunta cu problemele de sănătate. Studiile au arătat că aluminiul poate provoca anemie și osteomalacie.
Fabius Antal a abordat acest subiect și a precizat încă un produs folosit în bucătărie care poate fi mai dăunător decât folia de aluminiu. Este vorba despre folia de plastic. Potrivit specialistului în nutriție, aceasta conține particule microscopice ce se acumulează în timp și pot avea efecte nocive asupra sănătății.
Cele două tipuri de folie sunt adesea folosite pentru a împacheta mâncarea rămasă și a o depozita în frigider. Astfel, acestea iau contact cu alimentele pe care le consumăm.
„Folia alimentară de plastic pare inofensivă, dar nu este. Conține chimicale și, prin utilizarea ei, ingerăm particule de plastic care pot avea consecințe asupra sănătății pe termen lung. Din punctul meu de vedere, e preferabil să folosim folia de aluminiu decât plasticul”, a declarat Fabius Antal pentru Antena 3 CNN.
Specialistul le-a oferit oamenilor și o variantă de a înlocui folia de aluminiu și pe cea de plastic astfel încât să nu se supună riscurilor. Fabius Antal a precizat că o soluție este să punem alimentele rămase în recipiente de sticlă.
„Cel mai bine este să alegem prin excludere: dacă putem înlocui plasticul sau folia de aluminiu cu recipiente de sticlă”, a mai spus specialistul.
Citește și: Planta sănătoasă care înlocuiește sarea. Tot ea scade glicemia și poate crește fluxul sanguin