După cum era de așteptat, Regele Charles al III-lea are o dietă alimentară specială, el neconsumând anumite produse pe care mulți le preferă. Recent, fostul bucătar al Casei Regale a făcut mai multe dezvăluiri referitoare la preferințele culinare ale monarhului britanic. Citiți în continuare care sunt cele două legume pe care Charles nu le mănâncă deloc.
Încă din anii copilăriei, Regele Charles al III-lea a avut parte de o viață plină de privilegii. De-a lungul anilor, monarhul britanic a dat dovadă însă de multă modestie, atunci când cerut-o contextul. Totuși, în anumite privințe, Regele Charles este extrem de strict.
Regele Charles al III-lea este foarte atent la dieta sa alimentară, el având câteva preferințe clare. Totuși, există și alimente pe care acesta nu le consumă deloc.
Recent, fostul bucătar regal Carolyn Robb a făcut câteva dezvăluiri cu referire la meniul zilnic al Regelui Charles. Aceasta a lucrat în cadrul Casei Regale în perioada 1989 – 200o. În acești 11 ani, Carolyyn a învățat care sunt preferințele culinare ale Regelui Charles, dar și produsele pe care nu le consumă deloc.
Printre preferatele monarhului britanic se numără „mierea locală” și „sparanghelul de casă”, care erau întotdeauna cumpărate de la vânzători locali. Totodată, Regele Charles consumă numai legume și fructe specifice fiecărui sezon.
„Totul trebuia să fie în sezon. Așa că nu aduceam căpșuni în decembrie. Regele nu era niciodată mai fericit decât atunci când mânca mâncare proaspătă din grădină.”, a declarat Carolyn Robb.
În plus, Carolyn Rob a explicat că Regele Charles își schimba preferințele culinare și în funcție de zona în care se află. De exemplu, atunci când locuia la Sandringham, casa de țară a familiei regale, monarhului îi plăcea să mănânce des carne de fazan sau căprioară, vânate direct de pe moșia sa.
Fostul bucătar regal a dezvăluit că nu folosea aproape deloc ceapă sau usturoi în prepararea mâncărurilor, deoarece membri Casei Regale nu doreau acest lucru, ei intrând zilnic în contact cu foarte multe persoane.
„Nu am folosit usturoi sau ceapă crudă în multe feluri de mâncare, deoarece familia era întotdeauna conștientă că va intra în contact strâns cu mulți oameni!” a spus Carolyn Robb.