Este important să ai o dietă echilibrată, pentru ca organismul să își extragă mineralele, vitaminele și nutrienții de care are nevoie, pentru a funcționa în parametri normali. Însă, tu știai că există câteva alimente ce ar putea deveni otrăvitoare pentru organism? Iată mai jos, în articol, la ce trebuie să ai grijă.
Există o multitudine de fructe și legume gustoase, însă unele dintre ele ascund anumite „secrete” nu tocmai „prietenoase” cu organismul uman. De pildă, există fructe ale căror sâmburi pot fi foarte toxici și pot crea probleme de sănătate.
Deși este bogat în vitamine și este un fruct recomandat de specialiști pentru a fi integrat în dieta zilnică, mărul conține sâmburi care au cianură. De aceea, este bine ca acești sâmburi să fie ocoliți. Partea bună este că învelișul protector pe care îl are sâmburele de măr împiedică substanța toxică să intre în organism, în condițiile în care îl ingerezi, din greșeală.
Vezi și ALIMENTELE CARE ÎȚI PRELUNGESC VIAȚA. STUDIUL CARE A VENIT CU NOI SCHIMBĂRI ÎN ALIMENTAȚIE
Pe lângă sâmburii din măr, există și alte alimente care ar putea deveni un pericol pentru sănătate, în condițiile în care sunt consumate greșit. De pildă, sâmburii de cireșe conțin, de asemenea, cianură (acid prusic), iar ca substanța să devină fatală pentru organism, ar fi nevoie de până la 35.000 de sâmburi zdrobiți să fie ingerați. Dacă înghiți, din greșeală, un sâmbure de cireș, nu trebuie să te panichezi, pentru că va fi eliminat de organism ușor.
Boabele de soc, cartofii verzi, boabele crude de fasole roșie, frunzele de rubarbă, migdalele amare, fructul stea, caju crud (conține urușiol), mango sau nucșoara (conține miristicină) pot deveni periculoase pentru sănătate. La mango, de exemplu, frunzele și coaja conțin toxina din iedera otrăvitoare. Poate provoca o reacție alergică severă și probleme respiratorii. Trebuie să ai o atenție sporită și la ciuperci, pentru că ar putea fi confundate cu ușurință cu cele care sunt otrăvitoare, arată csid.ro.
Sursă foto: Pexels.com