Cele 10 fructe pe care nu trebuie să le ții în frigider, sub nicio formă
Multe alimente nu trebuie să fie ținute în frigider. În caz contrar, se vor strica mai repede decât în mod normal. Când vine vorba de fructe, acestea își pot pierde din proprietăți și trebuie să avem grijă cu mediul în care sunt depozitate.
Nutriționiștii au dezvăluit faptul că este esențial să consumăm cinci porții de fructe în fiecare zi. Prin acest stil alimentar, corpului îi sunt asigurate necesarul de vitamine și minerale. În plus, frictele aduc un aport de potasiu, acid folic și minerale benefice organismului.
Fructele sunt excelente în dietele de slăbire. Fibrele pe care le conțin ajută la instalarea senzației de sațietate, contribuind imediat la scăderea în greutate. Mai mult, conțin antioxidanți care luptă cu procesul de îmbătrânire și au rol în detoxifierea organismului. (CITEȘTE ȘI: Cât trebuie să doarmă o persoană de vârstă medie! De câte ore de somn are nevoie)
Lista completă a fructelor care nu trebuie ținute în frigider
- Merele. Este recomandat ca acestea să fie ținute la temperaturi de minimum 15 grade Celsius, dar niciodată la rece. Dacă stau în frigider, se vor strica în două săptămâni.
- Fructele de pădure. Trebuie consumate în maximum cinci zile de la cumpărare și este necesar să fie depozitate în cameră. La frigider, își pierd o parte din gust și din textura crocantă.
- Ananasul. Ținut la rece, se usucă și își pierde gustul. Fiind un fruct exotic, este indicat să fie ținut la cald.
- Citricele. În această categorie intră: pomelo, lămâie, portocală, mandarină și multe altele care au nevoie de căldură, dar trebuie ferite de razele soarelui.
- Piersicile. Dacă sunt ținute la frigider, procesul de coacere se oprește și se pot strica mai repede.
- Bananele. Se strică la temperaturi reduse.
- Pepenele. Trebuie pus la rece doar după ce este tăiat.
- Avocado. Este în aceeași situație cu pepenele, dar trebuie consumat în maximum 5 zile după ce este cumpărat.
- Mango. Necesită temperaturi reduse doar dacă este deja copt.
- Dovleacul. Se strică mult mai repede la temperaturi reduse. (CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă nu mănânci pâine o săptămână. Schimbările sunt unele semnificative)