Cele 10 alimente care pot fi consumate pe timpul verii și două moduri prin care poți oferi corpului senzația de răcorire

Publicat: 16/07/2024 | 14:46
Cele 10 alimente care pot fi consumate pe timpul verii / sursă foto: Colaj Pixabay

Te-ai gândit vreodată ce alimente ar trebui să consumi pe timpul verii, pentru a nu îngreuna sistemul digestiv? Există mai multe tipuri de produse alimentare care pot fi mâncate, iar specialiștii în domeniul nutriției transmit și un alt aspect important: să nu uităm să ne hidratăm corespunzător. De altfel, există și două modalități care pot fi abordate pentru a oferi corpului senzația de răcorire, în această perioadă. Atenție, însă: totul cu moderație! Iată detaliile mai jos.

Organismul trece printr-o transformare continuă, odată cu ciclicitatea anotimpurilor. Desigur, indiferent de anotimp, specialiștii recomandă ca hidratarea să fie corespunzătoare, iar consumul alimentelor să fie efectuat cu moderație. Totuși, pe perioada verii, când temperaturile ating pragul canicular, trebuie să avem o atenție deosebită asupra alimentației. Astăzi, vă prezentăm 10 alimente care pot fi consumate în această perioadă, dar și câteva moduri prin care să îți răcorești, temporar, corpul.

Vezi și INGREDIENTUL PE CARE NU TREBUIE SĂ ÎL MAI ADAUGI ÎN OMLETĂ. PUR ȘI SIMPLU O STRICĂ

Vezi și CE A DESCOPERIT UN TÂNĂR DIN IAŞI, DUPĂ CE A VRUT SĂ CUMPERE UN CARTON CU 10 OUĂ DIN LIDL: „A CUI ESTE VINA?”

Ce alimente pot fi consumate vara?

Pentru ca organismul să funcționeze cât mai optim, nu trebuie să îi lipsească vitaminele, mineralele, proteinele și nici grăsimile sănătoase. În acest sens, specialiștii în domeniul nutriției recomandă să nu lipsească din dieta zilnic fructele și legumele proaspete. Desigur, nici produsele care oferă proteine. Totuși, care sunt alimentele care pot fi consumate pe timpul verii și care nu vor îngreuna organismul? Sunt recomandate produsele care au un conținut ridicat de antioxidanți. De pildă, ardeii nu ar trebui să lipsească. Ardeiul gras roșu conține licopen, recomandat în special pentru sănătatea inimii. Ardeul gras verde conține fibre. Iată top 10 alimente care pot fi consumate vara și de ce:

  1. Ardeiul gras (verde, roșu, galben): conține vitamina C, fibre;
  2. Roșiile (conțin 94% apă);
  3. Țelina: bogată în vitamina C, flavonoide, fără colesterol;
  4. Castraveții (conțin 96% apă): au proteine (0,65 g/100 grame), vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, vitamina C, zinc, potasiu, magneziu și fosfor;
  5. Salata verde: conține vitaminele A și K, fier și acid folid (moderat);
  6. Pepenele (conține 92% apă): bogat în vitminele C, B6 și A, fier, calciu, zinc, licopene, fosfor, potasiu, cupru, mangan, magneziu, seleniu;
  7. Merele: conțin vitaminele A, B1, B2, B6, C, E;
  8. Caisele: conțin magneziu, calciu, potasiu, fier;
  9. Căpșuni: conțin vitamina C, B9, potasiu și mangan;
  10. Fructe de pădure (afine, zmeură, coacăze, mure): conțin antioxidanți puternici.

Vezi și CUM SĂ MENȚII BANANELE CÂT MAI PROASPETE. TRUCUL PE CARE NU MULȚI ÎL CUNOSC

Două moduri prin care poți oferi corpului senzația de răcorire

Te-ai gândit care ar putea fi cele două moduri prin care să oferi corpului senzația de răcorire? În primul rând, se recomandă consumul de limonadă proaspătă, însă în cantități moderate. Limonada rece ar putea să ofere o senzație temporară de răcorire. Pe de altă parte, și un ceai cald ar putea oferi senzația de răcorire care este căutată în timpul verii. De altfel, unii experți recomandă introducerea ardeiului iute în alimentație. Motivul îl spune chiar un medic.

„Ardeiul iute sau tot ce conține capsaicină produce vasodilatație la nivel periferic și în felul ăsta se elimină prin porii pielii apa. Apare un val de căldură, dar următoarea etapă e de răcorire pentru că o parte din căldura s-a disipat”, a susținut mediul Șerban Damian, conform Stirileprotv.ro.

Sursă foto: colaj Pixabay