Cel mai sănătos aliment din lume e gratuit, dar puțini români îl mai consumă
Tu știai că nu trebuie să plătești pentru cel mai sănătos aliment din întreaga lume? Puțini români îl mai consumă în ultima vreme! Este ideal pentru persoanele care își doresc să aibă un stil de viață echilibrat și să stea departe de problemele de sănătate. Iată despre ce este vorba!
Nu vă mai ținem prea mult timp în suspans și vă spunem că este vorba despre hirb. Este important de precizat faptul că acest termen face referire, totodată, și la o ciupercă pe care mulți bucătari o folosesc în diferite preparate.
Noi nu ne referim la ciupercă, ci la o plantă acvatică. Denumirea științifică a acesteia este Nasturtium officinale. Cu toate acestea, cei mai mulți au auzit despre ea sub numele de Măcriș de apă, Năsturaș, Creson de apă, Brâncuță sau Năsturel. Indiferent de cum vrei să îi spui, beneficiile sunt remarcabile!
Năsturelul crește lângă apa curată, în general lângă izvoare. Planta este originară din Asia Centrală și Europa. A fost folosită de-a lungul generațiilor ca ingredient în bucătărie, dar în unele cazuri și ca remediu tradițional.
Citește și: Un nou aliment se scumpește! E preferatul bătrânilor, dar prețul a crescut chiar înainte de sărbători
Ce beneficii are cel mai sănătos aliment din lume
Nasturtium officinale are numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, această plantă conține 15 vitamine estențiale pentru ogranismul uman, dar și mult mai mult calciu decât laptele.
Și-a câștigat titlul de cel mai bun aliment din lume în urma unui studiu realizat de Universitatea William Peterson din New Jersey, lucru dezvăluit în revista Preventing Chronic Disease.
Năsturelul are o mare valoare nutritivă în comparație cu cele 41 de fructe și legume care au fost incluse în studiu. Planta conține vitaminele A, C, E și K. Este bogată, de asemenea, în acid folic, fier și calciu.
Persoanele care includ acest aliment în dietă se vor bucura de un sistem imunitar puternic. Are proprietăți anticancerigene și este considerat un remediu pentru o inimă sănătoasă. Beneficiile nu se opresc aici. Spunem asta pentru că este un aliat de nădejde împotriva problemelor digestive, ajută la slăbit și îmbunătățește sănătatea oculară.
Există și contraindicații de care oamenii trebuie să țină cont. Această plantă nu trebuie consumată în exces. Oamenii care suferă de ulcer gastric, femeile însărcinate sau copiii mai mici de patru ani trebuie să stea departe de acest aliment. Este important să fie curățat bine înainte de consum.
Citește și: Alimentul nelipsit de pe masa românilor se va scumpi! Seceta este principalul motiv