Cel mai sănătos aliment de post care există pe piață. Este fără aditivi și e plin de beneficii pentru corp

Publicat: 17/03/2025 | 18:15
post de crăciun
Sursa foto: Pixabay

În perioada postului Paștelui, majoritatea credincioșilor aleg să urmeze o dietă vegetariană, dietă care exclude complet produsele de origine animală – cu excepția perioadelor de dezlegare la pește. Specialiștii au descoperit un aliment de post benefic pentru corp, fără aditivi sau alte chimicale.

În această perioadă, credincioșii care au decis să țină postul Paștelui au la alegere o gamă variată de produse vegetale. Respectarea postului variază și în funcție de tradițiile locale sau de recomandările bisericii, însă, în majoritatea cazurilor, principiul este același: renunțarea la produsele de origine animală (cane, lactat și ouă). Având o durată de 40 de zile, cei care urmează postul Paștelui trebuie să își adapteze regimul alimentar pentru a avea o alimentați echilibrată și sănătoasă.

Te-ar putea interesa: Ce să mănânci în post, ca să nu te îngrași? Mihaela Bilic a dezvăluit unde este ”cheia”

Cel mai sănătos produs de post de pe piață

În perioada postului Paștelui, românii pot consuma o varietate de alimente de origine vegetală, care asigură necesarul de nutrienți esențiali. Pe lângă legumele de sezon, verdețuri, fructe, leguminoase și cereale, credincioșii sunt asaltați cu o multitudine de produse procesat din comerț. O echipă de cercetători din Marea Britanie a descoperit care este cel mai sănătos aliment pe bază de plante.

Din nefericire, majoritatea alimentelor din comerț conțin aditivi, coloranți și alt substanțe care pot avea efecte nedorite pentru sănătatea consumatorilor. În cadrul studiului ”Proceedings of th National Academy of Scienc (PNAS)”, cercetătorii au studiat 24 de alimente pe bază de plante și au analizat impactul lor asupra sănătății.

Concluzia a fost că prrodusele vegetaiene pe bază de mazăre sunt cele mai sănătoase. Acestea sunt urmate de cele preparate din soia și fasole. Cele mai periculoase produse procesate de post, dar și cele care conțin cele mai puțin beneficii nutriționale sunt bugerii vegetali, înlocuitorii de carne din tofu, tempeh și laptele vegetal.

Dr. Marco Springmann, de la Institutul Universității Oxford, care a condus studiul, a declarat: „Reducerea cărnii și a produselor lactate în țările cu venituri mari este esențială pentru limitarea schimbărilor climatice, pierderea biodiversității și îmbunătățirea sănătății”.

Te-ar putea interesa: Cât costă un șnițel vegetal în magazinele Mega Image. Mulți români îi consumă în postul Crăciunului