Cel mai periculos electrocasnic din casă. Majoritatea românilor îl folosesc zilnic, fără a ști că le pune sănătatea în primejdie
Cuptorul cu microunde este un electrocasnic extrem de util, mai ales pentru cei care vor să-și încălzească rapid preparatele, fără a murdări vase. Chiar dacă este benefic, are și părți negative, mai ales dacă nu este curățat corespunzător. În acest caz, poate deveni chiar un pericol pentru sănătate.
În momentul în care cuptorul cu microunde este folosit zilnic, devine precum un magnet care atrage bacterii și agenți patogeni care, odată ce ajung în corpul uman, pot produce boli. Pentru a nu ajunge în această situație, este ideal să curățați electrocasnicul nu doar ocazional, ci regulat. Cel mai bun scenariu este cel în care aveți grijă să îl ștergeți după fiecare utilizare.
O modalitate eficientă de a vă curăța cuptorul cu microunde este acela de a amesteca 300 de ml de apă într-un pahar de sticlă. În interiorul său, trebuie să puneți puțin bicarbonat de sodiu și câteva felii de lămâie. Paharul trebuie să stea aproximativ 5 minute în cuptor. După aceea, veți putea să curățați electrocasnicul cu ușurință, cu ajutorul unei cârpe umezite și a unei cantități mici de detergent de vase.
(CITEȘTE ȘI: Electrocasnicul din bucătărie care te „rupe” la bani. Renunță la el și poți reduce considerabil factura la curent)
Top 10 electrocasnice care măresc factura de curent electric
Un doctor în inginerie nucleară a dezvăluit care sunt cele 10 electrocasnice care trebuie evitate. Se pare că în topul consumatoarelor din casă este cuptorul electric care are putere cuprinsă între 3.000 și 10.000 de wați.
Potrivit spuselor doctorului în inginerie, acesta este topul celor mai mari consumatoare de energie electrică:
- Cuptorul electric, așa cum am menționat anterior.
- Mașina de spălat rufe. Mai ales atunci când sunt mulți membrii în gospodărie și copii care murdăresc hainele de la joacă, se simte diferența la consum. Când spălam rufele cu apă „rece”, respectiv la 20,30 de grade, consumul nu este chiar atât de mare, dar pentru temperaturi de 40, 60, chiar 90 de grade… situația stă cu totul altfel. Bonus: dacă mai ai și uscător la mașină, să nu te mire ce apare pe factură.
- Mașina de spălat vase. Chiar dacă pentru unii reprezintă o necesitate, cei care o pot evita, fac economie.
- Încălzitorul de apă.
- Aerul condiționat. Mai ales pe timp de vară, când temperaturile sunt extrem de ridicate, dar și iarna, pentru cei care nu au parte de căldură la bloc, electrocasnicul „umflă” factura.
- Fierul de călcat. Din păcate, reprezintă o necesitate, dar consumă enorm un astfel de electrocasnic.
- Prăjitorul electric.
- Cafetiera sau ibricul electric.
- Aparatul de făcut gofre.
- Prăjitorul de pâine.
(CITEȘTE ȘI: Electrocasnicul-minune din bucătărie | Acest aparat îți poate reduce cu 75% factura lunară la curent)