Cel mai înalt pod suspendat din Europa urmează să fie construit într-un mic sat din România. Conform informațiilor furnizate de primarul localității, podul va avea o înălțime de 200 de metri. Iată unde ar urma să fie acesta!
O comună din județul Bistrița-Năsăud este pe cale să devină o destinație de vis atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Comuna Parva, cunoscută pentru peisajele sale pitorești și atmosfera liniștită, va găzdui curând o atracție deosebită: cel mai înalt pod suspendat din Europa. Planificat să fie construit la o înălțime impresionantă de 200 de metri, acest pod promite să atragă vizitatori din întreaga lume, transformând Parva într-un punct de referință pe harta turistică a Europei.
Autoritățile locale au înaintat deja proiectul pentru construcția celui mai înalt pod suspendat din Europa către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Primarul comunei speră să obțină finanțare prin programul de turism rural și, dacă proiectul va fi aprobat, să transforme satul într-o atracție turistică majoră. Construcția podului ar putea aduce un număr semnificativ de turiști anual, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii, informează observatornews.ro.
„Pe 29 aprilie, am depus cu succes un proiect la care am ținut foarte mult să găsim o linie de finanțare încă din 2020. Astfel, am reușit să depunem un proiect care trece de granițele României și se pare că va fi cel mai înalt pod suspendat din Europa. Italia a inaugurat recent un pod desemnat ca fiind cel mai înalt suspendat din Europa, având o înălțime de 175m, în timp ce al nostru se ridică aproape la 200m. Ne rugăm ca să trecem cu bine eligibilitatea și să semnăm contractul de finanțare. Să fie cu ajutorul Domnului!”, a transmis primarul comunei Parva, Ioan Strugari, pe pagina sa de Facebook.
Având în vedere că în prezent cel mai înalt pod suspendat din Europa se află în Italia, la o înălțime de 175 de metri, podul planificat pentru construcție în Bistrița ar depăși acest record și ar deveni cel mai înalt pod suspendat de pe continent.
La doar două ore și jumătate de condus de la Capitală, există o regiune unde timpul pare să fi stat în loc. În mijlocul naturii, departe de agitația urbană și de poluarea aerului, la doar 15 kilometri de Câmpulung Muscel, turiștii au posibilitatea să se cazeze într-un complex compus din 14 căsuțe tradiționale, oferindu-le astfel oportunitatea de a trăi experiența autentică a tradiției românești.
„Ideea acestui complex a pornit de la a crea şi de a conserva, îndeosebi, tot ce ţine de tezaurul românesc, de cultura românească, de arhitectura românească şi îndeosebi, de cea musceleană. Avem un proiect unic în România, căsuţele noastre sunt amplasate pe coline, pe deal, ceea ce a făcut mai grea construcţia lor. Oamenii sunt destul de încântaţi când ajung şi văd aici, majoritatea spun că e mult mai frumos în realitate decât în poze”, a declarat Ileana Ciucă, proprietar.