Cel mai curajos maraton din România. O economistă de 37 de ani va alerga 100 de kilometri în 24 de ore pentru copiii cu autism. „Trebuie să…”

Publicat: 17/09/2020 | 12:31

Adina Nicoleta Stanciu, este economist, are 37 de ani și un vis de care alții nici nu ar îndrăzni să se apropie. Tânara va participa, în acest weekeend, alături de alți 900 de oameni, la o competiție sportivă mai puțin obișnuită, dedicată strângerii de fonduri pentru copiii cu autism din toată România.

În total, 900 de concurenți, împărțiți în echipe, vor alerga timp de 24 de ore în cadrul Autism 24h Marea Neagră, maraton de auduranță, care se va desfășura în 50 de localități din toată țara. Dacă din 2017 și până acum competiția avea loc pe litoral, în 2020 situația a fost schimbată complet de pandemia COVID-19.

(Citește și: Drama prin care trece Manuela Hărăbor: fiul ei este bolnav de autism, iar actrița…)

Adina vrea să alerge 100 de kilometri

Concret, 45 de echipe din România vor alerga fiecare unde poate. În parc, pe banda de fitness, sau în pădurea din orașul unde se află. Unele dintre echipe nu au reușit să își adune toți membrii în același loc, dar lucruL acesta nu contează:

„Fiecare aleargă în orașul sau. Sunt și excepții, unele echipe fiind formaTe din alergători care au vrut să participe și s-au unit în echipe zonale; ei vor alerga fiecare la casă lui, dacă nu se pot aduna toți într-un loc”,spune Adina Stanciu, pentru CANCAN.RO.

Tânăra ne explică și regulile cursei: „Alergăm toți, trebuie să respectăm un traseu ales în prealabil și anunțat oficial, organizatorului. Trebuie să avem un arbitru. În cele 24 de ore, putem face pauze oricând dorim, condiția fiind că în permanentă să fie cel puțin un membru al echipei pe traseu.” (NU RATA: POVESTEA RĂVĂȘITOARE A SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

Sport la nivel amator: 100 de km în 24 de ore

Deși spune că practică sportul ne nivel amator, Adina și-a să alerge cel puțin 100 de km pentru a îi ajuta pe cei mici. Kilometri parcurși de participanți pot fi cumpărați de cei care vor să doneze, iar de campanie se ocupă tot concurenții.

„Sâmbătă voi lua din nou startul în alergarea de 24 de ore, dedicată copiilor cu autism! Anul acesta am decis să fac un pas în plus, să fiu vocea lor, așa că te rog să ne ajuți, «cumpărând» kilometrii alergați de mine și echipa mea. Link-ul de donații este următorul, pentru alergător Adina Stanciu:

https://alergpentruautism.ro/ambasadori/?aid=44

Îți mulțumesc anticipat! Orice contribuție contează enorm pentru acești copii! Zi cu soare!”, a scris Adina pe pagina sa de Facebook.

Carmina este lidera echipei și în postare puteți vedea numele fiecărui membru al echipei. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1568528666689697&id=100005977367140

Cum se poate dona

Dacă, în anii trecuți, o mare parte din bani vedeau de la sponsori, în anul pandemic 2020 situația s-a schimbat la 180 de grade. „Din donații, de la sponsori. Fiecare echipă se descurcă. Ideea e să ajutăm cât mai mult. La evenimentul clasic, fiecare km alergat era plătit de sponsori. În situația actuală, ne-am asumat că suntem ambasadori ai cauzei și ne străduim să strângem noi”, ne-a mai mărturisit Adina.

Cine vrea să doneze bani poate intra pe AICI pentru mai multe indicații

1 din 68 de copii, afectați de o afecțiune din spectrul autist

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.

Participanții sunt de toate vârstele

(Nu rata:  Ce s-a întâmplat cu Doina Ocu, câștigătoarea sezonului 3 Dansez pentru Tine de pe Pro TV și ce face acum fetița ei)

Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.