Cei mai buni mici de 1 Mai! Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru micul perfect: „Vă rog eu să faceți asta”
Românii se pregătesc intens de minivcanța de 1 Mai, iar în curând grătarele se vor încinge. Vedeta acestei zile de sărbătoare este micul și mulți sunt cei care abia așteaptă să savureze deliciosul preparat. Ei bine, pentru gurmanzii care își doresc să se delecteze cu o porție de mici delicioasă, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit câteva dintre secretele sale. Ce trebuie să faci pentru ca micii să iasă perfecți?
Ziua de 1 Mai îi va prinde pe numeroși români în fața grătarelor. Este rost de distracție și de mâncare bună, iar din meniu nu au cum să lipsească micii. Celebrul preparat are loc de cinste pe masa de 1 Mai, iar pofticioșii se vor desfăta din plin. Însă, cunoscătorii știu că pentru micul perfect este nevoie de multă muncă și ingrediente atent ales, dar și de ceva măiestrie. În ajutorul pofticioșilor care își doresc niște mici precum scrie la carte, Cătălin Scărlătescu a venit cu câteva sfaturi.
(CITEȘTE ȘI: EXPERIENȚA CARE L-A TRAUMATIZAT PE CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU! DOINA TEODORU A DAT TOT DIN CASĂ: „A FOST URÂT”)
Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru micul perfect
Cătălin Scărlătescu se numără printre iubitorii de mici, așa că de-a lungul timpului a căutat rețeta perfectă pentru aceștia și a învățat și câteva trucuri esențiale. Celebrul bucătar este un fin cunoscător, iar până a găsi rețeta ideală a experimentat mult.
În cele din urmă, acesta a ajuns la concluzia că micii cei mai buni ies nu din amestecul vită-porc, ci din combinația vită-oaie. Rețeta pe care Cătălin Scărlătescu o iubește are influențe turcești, iar gustul este absolut delicios. Însă, fiecare este liber să prepare micul din ce ingrediente dorește, căci adevăratul secret stă în felul în care aceștia sunt gătiți.
Mai exact, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că momentul cel mai important în prepararea micilor este acela când carnea ajunge pe grătar. Mai exact, pentru ca micii să fie fragezi și suculenți, tot ce trebuie să faceți este să îi întoarceți pe aceștia constant de pe o parte pe alta. Astfel, micul nu riscă să se usuce și să se prăjească prea rău. Așadar, pentru micul perfect este nevoie de ingrediente de calitate și un grataragiu priceput și nimic mai mult.
„M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant.
Ce vă rog eu să faceți asta: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu.