Cei cinci bodyguarzi care au rănit patru persoane au fost arestaţi
La 30 decembrie, Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, hotărând cercetarea celor cinci în stare de libertate.
Hotărârea a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, care a emis, vineri, mandate de arestare pentru 29 de zile a celor cinci.
Cei cinci sunt cercetaţi pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Patru dintre ei au fost identificaţi şi reţinuţi în seara zilei de 29 de decembrie, la mai puţin de două ore de la incidente, iar al cincilea a fost prins o zi mai târziu.
Şefului Secţiei 23 de Poliţie, Adrian Angheluş, a precizat, în 30 decembrie, că agresorii, care au vârste între 23 şi 32 de ani, sunt angajaţi ai unei firme private de pază şi protecţie (BGS – n.r.) şi au folosit un pistol cu bile deţinut legal.
Conflictul din 29 decembrie a izbucnit în curtea unei familii care locuieşte pe strada Zarzărilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie care depusese la Poliţie, în urmă cu două săptămâni, o plângere împotriva mamei unuia dintre ei. Plângerea a fost depusă în urma unei altercaţii în stradă în care reclamanta ar fi fost agresată.
Cei cinci au intrat în curtea familiei, unde, în urma neînţelegerilor cu membrii acesteia, unul dintre ei ar fi pulverizat un spray lacrimogen, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Familia reclamantei ar fi ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane din celalaltă tabără. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Pantelimon.
„Din verificările întreprinse a reieşit faptul că cei implicaţi în altercaţie ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum şi o armă de foc neletală”, s-a precizat într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.
Firma de securitate BGS a precizat, într-un comunicat dat publicităţii la o zi după incidente, că angajaţii săi implicaţi în conflict aveau forme legale de muncă, erau la zi cu examenele psihologice şi tehnice şi nu aveau cazier.
BGS a mai anunţat că se delimitează de acţiunea celor cinci şi o dezaprobă, precizând că aceştia „au acţionat în nume personal, nu erau în timpul serviciului şi erau prezenţi la faţa locului pentru a-şi rezolva o problemă de natură personală, iar arma folosită era din dotarea personală şi deţinută legal”.
Conducerea firmei a mai spus atunci că aşteaptă rezultatele investigaţiei Poliţiei şi că va desface contractul de muncă al angajaţilor implicaţi în acest incident.