Ceaiul pe care trebuie să-l bei în luna octombrie. Lidia Fecioru dezvăluie băutura care vindecă 99 de afecțiuni

Publicat: 26/09/2024 | 22:53
Lidia Fecioru a spus care este ceaiul care vindecă 99 de afecțiuni. Sursă foto: Facebook Lidia Fecioru/ Pixabay

Lidia Fecioru a făcut public recent care este planta capabilă să vindece până la 99 de afecțiuni. Bioenergoterapeuta a menționat că această plantă are, de asemenea, capacitatea de a îndepărta energiile negative și spiritele rele.

Pentru a o consuma mai simplu, poți prepara un ceai din ea. Lidia Fecioru a dezvăluit că este vorba despre sunătoare, cunoscută și sub denumirea de „planta celor 99 de afecțiuni” datorită numeroaselor sale proprietăți vindecătoare.

Lidia Fecioru, despre ceaiul care vindecă 99 de afecțiuni

Lidia Fecioru a menționat că luna ideală pentru a consuma ceaiul de sunătoare este octombrie, deoarece ajută la combaterea asteniei, o problemă frecventă în perioada de tranziție între anotimpuri.

„Această plantă a fost folosită tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar în trecut se credea că mătura din sunătoare alungă energiile negative și spiritele rele. Ceaiul de sunătoare este excelent pentru persoanele cu fiere leneșă sau cu pereți îngroșați ai vezicii biliare. Este util în cazurile de hepatită, deoarece ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea densității bilei, care poate fi mai groasă și mai greu de eliminat. Este eficient în combaterea gastritei și a mirosului urât din gură, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.

Ceaiul de sunătoare poate fi de ajutor în cazurile de insomnie și astenie, în special în perioadele de tranziție între sezonul de primăvară și toamnă. Este cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante. Ceaiul de sunătoare poate fi consumat de majoritatea adulților, dar nu este recomandat femeilor în perioada lactației și copiilor sub 12 ani”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Deși oferă numeroase avantaje, Lidia Fecioru a emis și un avertisment. Planta poate interacționa cu anumite medicamente, motiv pentru care persoanele care doresc să o folosească pe termen lung ar trebui să consulte un medic înainte de a începe tratamentul.

CITEȘTE ȘI: Planta care se roagă există și nu e scumpă deloc! Dar de ce se numește așa?

„Sunătoarea este o plantă cu multe aplicații terapeutice, dar este important să o folosim cu atenție și să respectăm recomandările pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale curative”, a mai spus Livia Fecioru.

Ce plantă nu trebuie să ai în curte 

Troscotul japonez, cunoscut și sub numele de ulișcă, dacă nu este controlat, poate afecta serios atât casa, cât și gospodăria. Această plantă invazivă are rădăcini ce pot ajunge până la 7 metri adâncime, distrugând asfaltul și fundația clădirilor. În alte țări, proprietarii care nu gestionează această plantă la timp riscă amenzi, iar în România, troscotul japonez devine o problemă similară. Această plantă se regăsește în România, în special în regiuni din Transilvania, cum ar fi Sibiu, Brașov și Mureș. Este dificil de gestionat și, dacă nu avem resursele necesare pentru a o controla eficient, ar fi mai bine să evităm introducerea ei în grădină. O curte invadată de troscotul japonez, o specie care poate ajunge la o înălțime de 3 metri, nu doar că arată neplăcut, dar poate genera și costuri semnificative. 

CITEȘTE CONTINUAREA AICI: Planta care îți poate distruge casa. Nu trebuie să o crești în grădină dacă nu ești gospodar