Ceaiiul de ghimbir slăbește. Ceai de ghimbir - rețetă și beneficii
Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii. Află care este cea mai bună rețetă de ceai de ghimbir, dar și care sunt beneficiile ghimbirului.
Ceai de ghimbir – rețetă
Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găseşti în supermarket astfel de bucheţele de ghimbir, care nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.
Prepararea ceaiului de ghimbir
Se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.
Ceaiul de ghimbir este bun pentru slăbit
Ghimbirul este un condiment important în multe bucătării ale lumii, conține foarte puține calorii, are un efect stimulator asupra metabolismului, este utilizat adesea pentru prepararea ceaiurilor sau în diferite rețete culinare și posedă proprietati uimitoare pentru slăbit. Desigur, numai ghimbirul nu este suficient atunci când vrei să pierzi considerabil în greutate, ci, mai degrabă, un element ajutător pentru o dietă sănătoasă, echilibrată și un plan de antrenament bine pus la punct sau, cel puțin, un stil de viață cât mai activ.
Cum te ajută ghimbirul să slăbești
Efectele benefice ale ghimbirului au fost studiate îndelung, iar cercetările au demonstrat că, într-adevăr, planta are potențialul de a sprijini cu succes pierderea în greutate. S-a descoperit ca ghimbirulsuprimă pe cale naturală apetitul și, de asemenea, reduce poftele alimentare, ambele contribuind la eforturile de a scapa de kilogramele in plus.
Oamenii care au băut ceai de ghimbir, au mâncat, în mod natural, mai puțin decât ceilalți. De asemenea, le-a fost mai ușor să urmeze o dietă specifică și să evite să mănânce mai mult decât necesar. Ghimbirul este un aliment versatil și poate fi ușor încorporat în alimentație. Îl poți folosi în prepararea meselor, ca pe un condiment, sau a ceaiurilor. Sub formă de supliment, el poate fi administrat ca extract, capsule, tinctură sau ulei.
Dintre toate, ceaiul de ghimbir este cea mai accesibilă cale prin care te poți bucura de efectele sale benefice pentru pierderea în greutate. Conține numai 10 calorii per 250ml și poate fi preparat din pudră sau rădăcina de ghimbir.
Ceai din ghimbir proaspăt
2 feliuțe de rădăcină de ghimbir;
250ml apă;
miere (optional);
Ceai din pudră de ghimbir
½ sau 1 linguriță pudră de ghimbir;
250ml apă;
miere (optional);
Apa se dă în clocot și se adaugă ghimbirul tăiat și dat pe răzătoare sau pudră de ghimbir. Se mai fierbe încă 5 minute, după care se strecoară. Poate fi servit cald, cu sau fără miere. Ideal este să-l consumi cu 30 de minute înainte de mese.
Pentru a prepara o bautură cu efecte mai puternice pentru pierderea în greutate, poți adăuga scorțisoară sau alte alimente care ajută la slăbit, cum ar fi lămâie sau piper cayenne. Dacă nu îți plac ceaiurile, poți obține un amestec cu efecte similare din piper negru măcinat sau pudră de ghimbir, în cantități egale. Consumă acest amestec cu apă calduță în fiecare zi, de două ori pe zi.
O metodă și mai rapidă este să mesteci o bucată mică de ghimbir cu 30 de minute înainte de mese, pentru suprimarea apetitului.
Proprietățile ghimbirului
Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C și D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.