Ceaiul poate să reprezinte o alternativă destul de bună pentru cei care vor să evite băuturile carbogazoase cu zahăr, ori își doresc o îmbunătățire a stării de sănătate. Aromele sunt variate, pentru toate gusturile, însă, puțini știu că această licoare chiar face minuni. Vă prezentăm ceaiul care îmbunătățește sănătatea inimii. O singură cană pe zi este suficientă.
Potrivit unui studiu, cercetătorii au analizat efectele flavonoidelor din ceai asupra sănătății organismului. Cu un puternic efect antioxidant, flavonoidele se găsesc în anumite fructe, legume, dar și în vinul roșu și ciocolată neagră.
Astfel, rolul flavonoidelor asupra bolilor cardiovasculare poate face minuni. Este vorba despre consumul de ceai verde și negru.
La studiu au participat 881 de femei cu vârste cuprinse între 78 și 82 de ani și ale căror obiceiuri alimentare au fost analizate. Spre surprinderea cercetătorilor, persoanele care au consumat zilnic o cană de ceai negru au înregistrat șanse reduse de calcifierea aortei abdominale, calcifiere responsabilă pentru riscul crescut de a face accidente vasculare, demență și atac de cord.
Chiar și o cantitate mică de flavonoide poate scăde seminifcativ riscul bolilor cardiovasculare. Totodată, acestea sunt responsabile de buna circulație a sângelui și, dacă sunt consumate pe termen lung, pot reduce întârzierea debutului bolilor.
Pe lângă ceaiul verde și negru, există o listă variată de alimente care sunt o sursă excelentă de flavonoide.