Cea mai tare rețetă de post a lui chef Foa de la Pro TV: Haloumi și salată de legume la grătar

Publicat: 13/04/2022 | 15:26

Chef Foa este unul din renumiții bucătari despre care se poate spune că face minuni atunci când intră în bucătărie. Iată cea mai tare rețetă de post a celebrului jurat de la ”Master Chef” de la Pro Tv.

Pentru ca este perioada postului de Paște, chef Foa vine în ajutorul celor care tin post, dar nu numai. Pentru ca ies minuni facute de mainile lui, celebrul bucatar a realizat cea mai tare reteta de post : haloumi și salată de legume la grătar.

Cea mai tare rețetă de post a lui chef Foa de la Pro TV

Cu ajutorul legumelor de sezon, iubitorii de salate au ocazia de a se bucura de una din cea mai renumită salată preparată după rețeta renumitului chef.

Pe lângă ingredientele de bază, rețeta nu este completă fără Friteuza Airfryer-ul de la Philips.

Iată ingredientele pentru două porții:

Vinete – 1 buc
Zucchini – 1 buc
Ceapă verde – 2
Ciuperci – 100 g
Lămâie – 1 buc (după gust)
Haloumi – 150 g
Oregano – după gust
Ardei gras tricolor – 30 g din fiecare culoare
Sparanghel – 3 buc/3 spice
Spanac tânăr – 10 g
Ciabatta – 1 buc

Ingrediente pentru Pesto:

Busuioc – 2 crenguţe (10g)
Muguri de pin – 5 g
Sare – după gust
Piper – după gust
Usturoi verde – 1 fir
Parmezan – 15 g
Ulei de măsline extravirgin – 50 ml

Pentru început, încingeţi Airfryer-ul la 200 de grade;
2. Într-un mojar sau un vas robust, zdrobiţi puţin busuioc proaspăt cu muguri de pin si puţină
sare și piper, după gust. Adăugaţi apoi puțin usturoi verde, feliat mărunt, și parmezan. Zdrobiţi
bine, ca sa obţineţi un sos pesto omogen;
3. Dacă vreţi să folosiţi sosul și pe post de dressing, puteţi să adăugaţi câteva linguriţe
de ulei de măsline extra virgin;
4. Ungeţi feliile de ciabatta cu sosul pesto și așezaţi-le în Airfryer, la 200 de grade,
timp de 3 minute;
5. Feliaţi legumele: vinetele și zucchinii în felii rotunde, ardeiul gras feliat în triunghiuri egale
și ciupercile înjumătăţite;
6. Ungeţi și brânza haloumi cu sosul pesto și adăugaţi câteva frunze de oregano proaspăt
deasupra, apoi introduceţi brânza în Airfryer, la 200 de grade, pentru 8 minute;
7. Amestecaţi legumele cu sosul pesto rămas, asezonaţi cu sare și piper și introduceţi-le
în Airfryer;
8. La nal, așezaţi feliile de ciabatta pe o farfurie întinsă. Apoi așezaţi brânza haloumi
și legumele deasupra;
9. Pentru a îmbogăţi aromele obţinute, amestecaţi legumele cu puţin busuioc proaspăt
și presăraţi totul cu parmezan din belșug.

 

SURSA FOTO Philips.ro / Facebook