Cea mai tare rețetă de pilaf la borcan, fără să amesteci deloc. Vei găti doar așa orezul, de acum înainte!

Publicat: 11/05/2022 | 11:24
Rețetă de orez cu pui la borcan Sursă foto: Facebook

Știai că poți prepara pilaf într-un borcan? Iată care este secretul unei rețete gustoase, fără să amesteci sau să depui vreun efort prea mare. Vei rămâne surprins cât de ușor este să faci acest fel de mâncare.

O persoană ingenioasă de pe internet a creat o rețetă de pilaf cu carne de pui care se prepară într-un borcan și nu necesită amestecarea lui. Totul este foarte simplu. Iată care sunt pașii și ce ingrediente trebuie să ai în bucătăria ta.

Ingrediente

400 gr de orez

5 gr sare

5 gr piper

5 gr ierburi de provence

100 gr sos de roșii sau pastă de roșii

Un morcov întreg ras sau tăiat cubulețe

2 cepe tăiată cubulețe

600 gr pui (pulpe dezosate sau piept de pui)

CITEȘTE ȘI: SUBSTANŢA DIN MÂNCARE CE ACŢIONEAZĂ CA UN DROG ASUPRA CREIERULUI! DIN PĂCATE, O CONSUMI ŞI TU ÎN FIECARE ZI

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol orezul, sare, morcovul și ceapa, cu o lingură. După ce ați amestecat bine, pune-ți compoziția într-un borcan.

Apoi se taie puiul cubulețe, se adaugă 5 gr de sare, 5 gr de piper negru, 5 gr de ierburi de provence, 100 gr sos de roșii și se amestecă toate într-un alt bol. După ce ai terminat de amestecat, compoziția se adaugă în borcanul cu orez. Se adaugă 200 ml de apă, apoi se așază borcanul rezistent la căldură, într-o tavă de cuptor și se lasă la 160 de grade Celsius, timp de 60 de minute. Orezul cu pui va fi gata de servit.

Orez Sursă foto: Pixabay.com

Este un mod de gătit foarte sănătos ce nu necesită folosirea uleiului și nici prăjirea (călirea) ingredientelor. Dacă folosești cuptorul, vei observa cât de bine te vei simți după ce consumi anumite alimente. În mod normal, un pilaf se face pe foc, în tigaie, însă acest lucru necesită și folosirea uleiului pentru a căli legumele, alături de orez.

Încercă și tu rețeta de orez la borcan, este o metodă bună prin care scazi din calorii și din grăsimile din preparatul tău de mâncare.

VEZI ȘI: DIETA CU MÂNCARE PENTRU BEBELUȘI | CUM SĂ SLĂBEȘTI 3 KILOGRAME ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ

 

 

 

 

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult