Cea mai spectaculoasă șosea din România pe timp de iarnă. Ce nu au voie să facă șoferii
O șosea cu adevărat spectaculoasă a acaparat atenția multor turiști care au vizitat România în ultimii ani iarna. Totuși există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faceți dacă vă hotărâți să vă plimbați prin zona respectivă cu mașina. Iată ce spun specialiștii.
Mulți își doresc să aibă parte de senzații frumoase în anotimpul călduros și caută locuri minunate pentru a petrece o vacanță de poveste. Drumurile de munte din țara noastră atrag anual o mulțime de turiști, însă există și multe riscuri la care se supun.
Cum arată cea mai spectaculoasă șosea din România pe timp de iarnă
Nu vă mai ținem prea mult în suspans și vă spunem că este vorba despre Transalpina, mai exact despre Drumul Național 67C care parcurge Munții Parâng, din Carpații Meridionali. Această porțiune de șosea atrage o mulțime de persoane anual tocmai pentru că se află la mare înălțime și este plină de multe curbe periculoase.
Țara noastră se poate mândri cu faptul că Transalpina ocupă un loc în topul celor mai spectaculoase destinații de vacanță de iarnă. Șoseaua are o lungime de 130 de kilometri și unește orașul Novaci din județul Gorj, cu orașul Sebeș, din județul Alba.
Dacă pe timp de vară Transalpina este un drum extrem de circulat, pe timp de iarnă lucrurile se schimbă. Din cauza traseului anevoios, specialiștii au luat decizia de a-l închide până când zăpada, gheața și poleiul vor dispărea definitiv. În 2022, șoferii au putut circula pe Transalpina începând cu luna iunie, iar cu doi ani înainte, traseul a putut fi accesat din luna mai.
Chiar dacă drumul ar fi deschis pentru șoferi, aceștia ar trebui să țină cont de o serie de reguli extrem de importante. Prima dintre ele face referire la tipul de anvelope pe care îl folosesc. Primăvara va fi nevoie de anvelope de iarnă, deoarece există riscul să mai apară porțiuni cu gheață sau zăpadă.