Atunci când vine vorba de rețetele de post sau pur și simplu de o masă ușoară și rapid de preparat, fasolea verde este alegerea cea mai bună. Păstăile de fasole au numeroase proprietăți benefice, se gătesc ușor și nici nu costă mult.
Fasolea verde este una dintre cele mai sănătoase legume pentru organism. Este o sursă de vitamine, proteine și nu conține multe grăsimi, ceea ce o transformă în alimentul ideal de consumat în orice perioadă a zilei. Fasole verde la tigaie este un preparat delicios, care este gata în doar 20 de minute, iar costurile ingredientelor necesare sunt cât se poate de mici.
– 600 g fasole verde
– 5 roșii medii
– 6 căței de usturoi tocați
– 3-4 cepe medii
– sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust
Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu. Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principal de mâncare, ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile pe măsură